Izvanredna revizija Crobexa

Zagrebačka burza provela je trgovanja izvanrednu reviziju Crobexa na temelju odluke Glavne skupštine dioničara Zagrebačke banke o povećanju temeljnog kapitala.

 

Kako se navodi u priopćenju s Burze, broj dionica Zagrebačke banke, oznake ZABA-R-A, povećao se pet puta u sastavu Crobexa, sukladno činjenici da svaki postojeći dioničar, koji se vodi kod Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan donošenja odluke o povećanju temeljnog kapitala, na svaku svoju jednu dionicu društva stječe četiri nove dionice Društva.

Podsjetimo, cijena dionice Zagrebačke banke korigirana je naniže s 311 kuna u četvrtak, dana uoči ex-daya za Glavnu skupštinu banke, na 66,5 kuna, koliko je iznosila jučer na zatvaranju burze. Zbog te korekcije tehničke prirode, Crobex je u petak potonuo za 4,66 posto na 2.107 bodova, a u ponedjeljak za 1,39 posto, na 2.096 bodova, spustivši se na najniže razine od prosinca lani.

Burza je u svom priopćenju navela i izračun prilagođenih vrijednosti Crobexa za razdoblje od 22. do 26. srpnja ove godine. Tako je za petak, 22. srpnja, prilagođena vrijednost Crobexa iznosila 2.207,85 bodova, za ponedjeljak, 25. srpnja 2.169,87 bodova, a za utorak, 26. srpnja 2.162,43 boda. (Hina/mš)

 

 Foto: Filip Brala/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox