"Josipović je prijatelju Vojkoviću u namjestio milijunske poslove, a Mrsiću ministarsku poziciju"

Javnu podršku predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića katastrofalnom prijedlogu zakona ministra Mrsića očekivali smo i ranije. Naime, Ivo Josipović je svojim potezima i namještanjem poslova ZAMP-a kućnom prijatelju Marku Vojkoviću, koji je navedenim poslovima zgrnuo milijune kuna već pokazao kako skrbi o svojim prijateljima, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Akcije mladih Mario Alempijević.

Mirando Mrsić bio je direktor Josipovićeve kampanje na izborima za predsjednika, što je vrlo vjerojatno i jedina Mrsićeva referenca zbog koje je mogao biti postavljen za ministra rada, jer ostalih stručnih referenci za takvu poziciju nema.

Ivo Josipović je prema izjavama oduševljen prijedlogom besplatnog rada, a kako i ne bi bio oduševljen kada bi takav prijedlog gotovo legalizirao slučajeve u kojima pola hrvatske radi, a ne prima plaću. Najočitiji primjer je trenutno Dioki, tvrtka koja je bila u vlasništvu Roberta Ježića, bliskog prijatelja Slavka Linića, koja je financirala predsjedničku kampanju Ive Josipovića, a u kojoj radnici već pola godine rade, a ne primaju plaću

Tko će nadgledati robove 21. stoljeća?

Ovaj zakon neće donijeti promjene u zapošljavanju mladih osim u činjenici da će legalizirati besplatan rad, društvo vratiti u doba robovlasništva i kao takav odgovara jedino poslodavcima koji dobivaju besplatnu radnu snagu.

Sustav robovanja koji trebao kontrolirati državni inspektorat i zavod za zapošljavanje u najmanju ruku je neozbiljan, jer budimo realni ako država već 20 godina ne može riješiti problem zapošljavanja na crno, neplaćenih prekovremenih sati, neplaćenog noćnog rada te rada nedjeljom i praznikom kako očekivati nadgledanje rada robova 21. Stoljeća?

"Neka ministar Mrsić volontira"

Prije nekog vremena Vladu je napustio prvi ministar „koji se nije snašao“. U slučaju Miranda Mrsića čak ne možemo reći da se radi o ne snalaženju, čovjek je jednostavno došao na krivu utakmicu stoga molimo premijera Milanovića da konačno progovori o bitnim stvarima i da ukoliko već ne može pronaći adekvatnu osobu da vodi Ministarstvo rada, barem naredi ministru Mrsiću da odvolontira prve dvije godine mandata dok se ne nauči osnovama onog što bi trebao raditi.

Tek nakon volonterskog staža ministar Mrsić bi mogao donositi odluke, ukoliko na njegovo mjesto ne dođe novi volonter sa nedostatkom ministarskog staža. Mrsić sa svojim ministarskim stažem vjerojatno u tom slučaju neće biti dugo na burzi, pa nam tako može svojim primjerom pokazati kako sustav koji je zamislio funkcionira. (PS/JK)

 

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox