Kerum sam sebi dao dozvolu za novi projekt

Splitski gradonačelnik Željko Kerum krenuo je u projekt izgradnje poslovno-stambenog centra u Lori, vrijednog 55 milijuna eura, piše Slobodna Dalmacija.

Radi se o investiciji svog prvog hipermarketa u Zrinsko-frankopanskoj ulici, uz vojnu bazu u Lori i preko puta Spaladium Arene, što je omogućila bivša splitska gradska vlast izmjena GUP-a iz 2007. godine. Kerumov projekt je tada službeno nazvan „završetak Zrinsko-frankopanske ulice“, a gradska uprava tek je sada prihvatila idejno rješenje arhitekta Danijela Marasovića omogućivši Kerumu da napokon traži dozvolu za početak gradnje.

Željko je sada gradonačelnik, pa je zapravo njegova služba, a ne on, dala suglasnost da se prihvaća idejni projekt za gradnju poslovno-stambenog centra u Lori i natječaja za izradu idejnog urbanističkog arhitektonskog rješenja završetka Zrinsko-frankopanske ulice, rekla je Danijela Špalj iz „Kerum grupe“.

Projekt predviđa četiri zgrade sa stanovima i poslovnim prostorima ukupne površine 48 tisuća metara četvornih. Kako piše Slobodna Dalmacija projekt bi mogao biti izgrađen za 14 mjeseci jer su zadovoljene sve pretpostavke za početak gradnje osim dozvole. Zgrada koja će biti najbliže Lori imat će četiri kata, a ostale zgrade imat će est, osam i devet katova. Cijena kvadrata kretat će se između dvije i dvije i pol tisuće eura. (jk)

 

 

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr
Foto:  Nino Strmotic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox