Kutinska Petrokemija i većinski vlasnik Luke Šibenik

Kutinska Petrokemija postala je većinski vlasnik Luke Šibenik sa gotovo 80 posto udjela. Naime, u Šibeniku između Petrokemije i tvrtke Transadria u stečaju potpisan ugovor o prodaji i prijenosu poslovnih udjela trgovačkog društva Luka Šibenik d.o.o.

Tim je ugovorom okončan postupak prodaje poslovnih udjela te je Petrokemija stekla dodatnih 50 posto vlasništva u Luci Šibenik i vlasnik je ukupno 79,72 posto poslovnih udjela, objavila je kutinska tvornica umjetnih gnojiva na Zagrebačkoj burzi.

Ovim činom završen je postupak stjecanja vlasništva u Luci Šibenik od strane Petrokemije, postupak koji je trajao gotovo desetak godina. Inspiriran je poslovnom povezanošću društava jer su robe Petrokemije pretežite (gotovo 80 posto) u ukupnoj manipulaciji roba u Luci Šibenik.

Većina sirovina iz prekomorskih zemalja stiže u Petrokemiju preko morske luke u Šibeniku, a isto tako i gotovi se proizvodi Petrokemije izvoze putem šibenske luke.

Realizacijom ulaska u većinsko vlasništvo Luke Šibenik Petrokemija je zaštitila djelatnost pretovara roba u toj luci. Potpisivanjem ugovora postignuta je stabilnost vlasništva te su stvoreni okviri za rad na razvijanju i unapređenju odvijanja lučkih djelatnosti, ističu iz Petrokemije. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox