NAJAVA: Što svaki poduzetnik mora znati o osiguranjima?

Svijet osiguranja i Hrvatska gospodarska komora, Centar za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj, uz potporu Ministarstva financija i Ministarstva poduzetništva i obrta organiziraju okrugli stol: Imovinska osiguranja u poduzetništvu i obrtima - (trošak ili) ulaganje u sigurniju poslovnu budućnost.

Prvi okrugli stol održat ce se u Zagrebu, 19. rujna u velikoj dvorani Hrvatske gospodarske komore, Nova cesta 3-7 (2. kat), od 10 do 12 sati. Sudjelovanje na okruglom stolu je besplatno. Potrebno je samo ispuniti i poslati prijavnicu. Prijavnica je na linku:  http://institutzaosiguranje.hr/hr/okrugli-stol-imovinska/prijavnica/.

Stručnjaci Ministarstva financija, Ministarstva poduzetništva i obrta, HGK, HBOR-a i riskmenadžeri iz vodećih domaćih osiguravajućih društava odgovarat ce na sva pitanja i nedoumice poduzetnika i obrtnika o osiguranju i rizicima kojima je izloženo poslovanje tvrtki i obrta. Slijede okrugli stolovi u Rijeci, Varaždinu, Osijeku, Puli i Splitu.

Zašto okrugli stolovi o imovinskim osiguranjima?

Medu malim i srednjim poduzetnicima i obrtima riječ osiguranje u poslovnim se planovima (pre)često preskače, o čemu rječito govori podatak da više od 90 posto obrtnika, malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj ili uopće nema osigurateljno pokriće ili, ako ga već ima, ono pokriva samo manji dio rizika kojima je izloženo njihovo poslovanje.

Nije dovoljno imati samo dobar proizvod, dobre zaposlenike, modernu opremu i tržište za ono što smo proizveli. Važno je znati i kojim smo rizicima izloženi (požar, poplava, oluja, lom stroja, udar groma), u svakom pojedinom segmentu poslovanja i kako se zaštititi od tih rizika.

Osiguranje se tretira kao trošak koji treba smanjiti na što je moguće manju mjeru. No, osiguranje to nije. Ono bi trebalo biti nezaobilazan dio svake investicije ako se žele zadržati profitabilnost i stabilnost poslovanja.

Svi sudionici na dar ce dobiti brošuru o imovinskim osiguranjima u poduzetništvu i obrtima, uz koju ce im svaki sljedeći razgovor sa zastupnikom osiguranja biti "mačji kašalj" i sami ce znati proučiti ponude osiguratelja i izabrati najpovoljniju za svoju tvrtku. (ps/jk)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox