Njemački poštar uvijek zarađuje više

Njemački logistički div Deutsche Post izvijestio je da mu je neto dobit u 2010. gotovo učetverostručena u odnosu na prethodnu godinu zahvaljujući oporavku svjetskog gospodarstva, omogućivši optimistične prognoze za ovu godinu.

 

Neto dobit Deutsche Posta skočila je tako u prošloj godini na 2,5 milijardi eura, sa 644 milijuna eura u 2009., zahvaljujući snažnim poslovnim rezultatima brodarskog odjela DHL i zaključenoj prodaji jedinice Postbank Deutsche Banku. Grupa očekuje da će se temeljna dobit prije kamata i poreza (EBIT) u ovoj godini kretati u rasponu od 2,2 milijarde do 2,4 milijarde eura, u usporedbi s prošlogodišnjih 1,8 milijardi, navodi se u priopćenju. U 2009. EBIT je iznosio samo 231 milijun eura.

Prihodi su u prošloj godini porasli 11,4 posto na 51,5 milijardi eura, uz blagi pad na odjelu poštanskih usluga koji je bio više nego kompenziran rastom u DHL-u. "Pravodobno smo se pozicionirali kako bismo bili spremni za gospodarski uzlet", kazao je izvršni direktor Frank Appel. "Prošla je godine predstavljala važan korak na putu održivog jačanja tvrtke", dodao je. Deutsche Post je izvijestio da će predložiti isplatu dividende od 65 eurocenti po dionici, u odnosu na 60 eurocenti koliko je iznosila godinu dana ranije. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox