Nova Start Invest polica CROATIA osiguranja

CROATIA osiguranje je građanima ponudila novu Start Invest policu osiguranja života koja je vezana uz ulaganje u investicijske fondove. Start Invest umjesto plaćanja uloga odjednom omogućuje mjesečnu uplatu, a ulagač možete postati već sa minimalnim ulogom od 20 eura. U suradnji sa PBZ Investom, građanima se nudi ulaganje u četiri investicijska fonda – PBZ Bond, Global, Equity i I-Stock fond.

 

CROATIA osiguranje kao lider u životnim osiguranjima mora konstantno raditi na razvoju i unapređenju svojih proizvoda. Klasični proizvodi osiguranja života čine 86 posto tržišta osiguranja života u RH dok investicijska osiguranja života imaju udjel od samo 6 posto. No u budućnosti, poučeni europskim i svjetskim trendovima u osiguranju života, predviđamo značajan rast upravo ovih osiguranja - istaknuo je mr. Željko Jukić, direktor Sektora za životna osiguranja.

Ulagač u Start Invest policu investicijskog osiguranja života CROATIA osiguranja sam bira fond u koji želi ulagati, a kojeg može mijenjati svake godine i to besplatno bez naknade. Minimalni ulog je 20 eura mjesečno, a polica se može zaključiti na rok od 5 do 25 godina. Mjesečni ulog može se mijenjati i povećavati na godišnjoj razini. Uz prihvaćanje rizika ulaganja ovom policom moguće je ostvariti veću dobit nego kod klasičnog osiguranja života.
Korisnik u svakom trenutku ima uvid u svoj račun, a CROATIA osiguranje ga jednom godišnje i obavještava o stanju tako da je cijeli sustav napravljen maksimalno transparentno. Start Invest policu moguće je kombinirati sa osiguranjem od nezgode.

Prema podacima PBZ Investa na dan 13. travnja 2011. godine, PBZ Bond fond imao je godišnji prinos od 3,77 posto. Imovina se ulaže prvenstveno u državne dužničke vrijednosne papire i municipalne i gospodarske dužničke vrijednosne papire. PBZ Global ostvario je u zadnjih godinu dana prosječan prinos od 4,10 posto, a ulaže na tržištu zemalja u razvoju i srednje i istočne Europe. Equity fond imao je prinos od 0,66 posto a ulaže prvenstveno u dionice na tržištu EU, Hrvatske i zemalja CEFTA-e. Najveći prinos ostvario je I-Stock fond od 8,59 posto a ulaže isključivo u dionice na tržištima zemalja u razvoju među kojima su i Kina, Brazil i Rusija. (PS/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox