Novčani fond Erste Money Market USD započeo s radom

Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market USD započeo je s radom prošlog tjedna.


Fond je namijenjen fizičkim i pravnim osobama s kraćim horizontom ulaganja koji imaju sredstva na računu u američkim dolarima. Sredstva iz fonda ulagat će se u instrumente tržišta novca, depozite i obratne repo ugovore, uz fokus na trezorske zapise Sjedinjenih Američkih Država te dolarske depozite kod najvećih hrvatskih banaka.

Minimalni iznos ulaganja je 50 dolara, a fond ne naplaćuje ulazne ni izlazne naknade. Sredstva se mogu ulagati i kroz dulje razdoblje, a preporučena duljina ulaganja je šest mjeseci, iako su otkup udjela i ostvarenje prinosa mogući već nakon jednog dana. Zahtjev za kupnju udjela moguće je podnijeti u bilo kojoj poslovnici Erste banke. Građani mogu u fond uložiti i preko digitalne platforme George, a pravnim osobama na raspolaganju je mobilno i internetsko bankarstvo Erste banke.

Naš novi fond Erste Money Market USD omogućuje ostvarivanje prinosa dolarskog novčanog tržišta uz stalnu dostupnost uloženih sredstava, bez zaračunavanja ulazne ili izlazne naknade. Ulagatelj ne mora držati novac do dospijeća da bi ostvario prinos, već je novac dostupan u svakom trenutku. Fokus ulaganja na trezorske zapise Sjedinjenih Američkih Država te dolarske depozite kod najvećih hrvatskih banaka nudi trenutno kombinaciju atraktivnog prinosa uz, već tradicionalno, vrlo nizak rizik i visoku likvidnost obzirom na njihovu kratkoročnost i visoki kreditni rejting, naglasio je Tomislav Kolac, Chief Investment Officer u EAM-u.

EAM  je jedno od vodećih društva za upravljanje fondovima i individualnim portfeljima u srednjoj i istočnoj Europi, koje upravlja u Hrvatskoj s ukupno 18 otvorenih investicijskih fondova, jednim alternativnim investicijskim fondom te individualnim privatnim portfeljima. Ukupna imovina pod upravljanjem EAM-a krajem travnja  2024. iznosila je 405 milijuna eura. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox