Oppenheim spreman Ingru prodati Đuri Đakoviću

Uprava Ingre objavila je izmijenjeno mišljenje o ponudi za preuzimanje od strane Đuro Đaković Holdinga u kojem više nema dijela u kojem je izražavala rezervu o realizaciji dostizanja uvjetovanog praga uspješnosti koji je postavio Đaković o kupnji najmanje 95 posto dionica Ingre, a najavljuje i da će direktor Ingre Igor Oppenheim prihvatiti ponudu Đakovića za 3,13 posto dionica Ingre koje mu nisu pod zalogom.

Kako jedini član Uprave, odnosno direktor Ingre Igor Oppenheim ima 350.000 založenih dionica, što predstavlja 2,58 posto temeljnog kapitala, predmetno založno pravo nije moguće brisati te Oppenheim nije niti u mogućnosti navedene dionice ponuditi Đuro Đaković Holdingu dok se ne ishodi brisanje založnog prava na njima. Ostali imatelji založenih dionica Ingre raspolažu s 329.600 dionica ili 2,4 posto temeljnog kapitala. Što se tiče preostalih dionica kojima raspolaže Oppenheim - 423.908 dionica, odnosno 3,13 posto temeljnog kapitala, direktor društva iskazuje namjeru prihvaćanja ponude kako bi se ista mogla provesti, navodi se u izmijenjenom mišljenju Uprave Ingre objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

U tom izmijenjenom mišljenju više nema ranije rezerve Uprave Ingre prema mogućnosti da Đaković dosegne prag uspješnosti od 95 posto dionica Ingre. Uprava Ingre je, naime, u svom mišljenju o ponudi Đakovića, objavljenom 25. rujna, izrazila rezervu o realizaciji tog praga, skrećući pažnju da se pod zalogom trenutno nalazi više od 5 posto redovnih dionica, a uz objašnjenje nemogućnosti dosizanja praga uspješnosti navela i da jedini član Uprave Igor Oppenheim namjerava zadržati dionice Ingre kojima raspolaže.

No, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) 27. rujna naložila Upravi Ingre da izmijeni svoje rješenje i to upravo u ta dva dijela, što je Uprava jučer i učinila. Đuro Đaković Holding je 19. rujna objavio ponudu za preuzimanje dionica Ingre po cijeni od 6 kuna po dionici, a uvjetovao ju je dosizanjem praga uspješnosti od najmanje 95 posto dionica Ingre.

Uprava Ingre i u izmijenjenom mišljenju navodi kako smatra da je ponuđena cijena u iznosu od 6 kuna po dionici u skladu sa zakonskim odredbama. Uzimajući u obzir i činjenicu da Ingra još uvijek posluje u gospodarskim prilikama koje zahtijevaju potrebu za pronalaskom modela kojim bi se osigurala stabilnost Ingre, tj. nastoje se izbjeći negativne posljedice kao što su nezaposlenost, nelikvidnost, smanjena ulaganja, gubitak aktualnim inozemnih poslova, Uprava Ingre smatra da je ponuđena cijena primjerena, navodi se i u izmijenjenom mišljenju. (Hina/HT)

 

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox