Počinje suradnja između Akademije Zagrebačke burze i Hrvatske revizorske komore

U Zagrebu je potpisan sporazum o suradnji između Akademije Zagrebačke burze i Hrvatske revizorske komore. Sporazum su ispred Zagrebačke burze potpisali Ivana Gažić, predsjednica Uprave, i Tomislav Gračan, član Uprave Burze, a u ime Hrvatske revizorske komore Ivana Matovina, zamjenica predsjednice Komore.

Suradnja Akademije i Komore ponajviše će se temeljiti na provedbi stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora prema programu Komore, a kroz programe Akademije Zagrebačke burze. Sporazum uključuje i suradnju na realizaciji drugih oblika edukacije u svezi s primjenom zakonodavnog okvira kojim je definirano tržište kapitala i obveze izdavatelja vezane uz financijsko izvještavanje, a s ciljem povećanja razine znanja i stručnosti članova Komore. Ugovorom je također obuhvaćeno iniciranje i sudjelovanje u izradi prijedloga za unaprjeđenje zakonodavnog okvira kojim se uređuje financijsko izvještavanje izdavatelja, obveza revizije financijskih izvještaja izdavatelja te zahtjevi za drugim vrstama revizijskih angažmana.

Suradnja s Hrvatskom revizorskom komorom daljnji je korak prema unaprjeđenju znanja i stručnosti pojedinaca i organizacija koji su strukom posredno ili neposredno vezani uz tržište kapitala. (PS/JK)

 

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox