Traže se ulagači za više od 30 turističkih projekata

Ministarstvo turizma je s ciljem poticanja investicija u hrvatski turizam, a time i povećanja njegove konkurentnosti, priredilo i na svojim web stranicama objavilo Katalog investicijskih projekata u kojem na 110 stranica potencijalne ulagače u hrvatski turizam informira o mogućnostima ulaganja u više od 30 tvrtki, objekata i lokacija koji su prioritetni javni turistički projekti za koje država traži ulagače.

Katalog je sastavljen od tri dijela, a u prvom su informacije o trgovačkim društvima u većinskom ili pretežitom državnom vlasništvu kojima predstoji privatizacija i koju uz praćenje Ministarstva provodi Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO).

Riječ je o 14 društava/tvrtki u kojima država ima više od 25 posto temeljnog kapitala, među kojima su Bizovačke toplice, ZRC Lipik, hotelske tvrtke Podgora, Živogošće, Medena, Maestral, Imperial i druge.

Informacije o specifičnim trgovačkim društvima

Drugi dio Kataloga donosi informacije o projektima vezanih uz specifična trgovačka društva koja su osnovana radi pripreme i razvoja tih projekata na određenim lokacijama. To su projekti odnosno tvrtke nositelji projekata Brijuni Rivijera i Park Prevlaka, u kojima država ima ukupni portfelj od 67 odnosno 51 posto.

U toj skupini su i projekti upravljanja bivšim vojnim nekretninama do njihove privatizacije, uz istovremeno sređivanje vlasničkog stanja zemljišta i objekata, a čime upravlja državna tvrtka Club Adriatic.

Među tim objektima su primjerice turistička naselja Baško Polje i Perna u Orebiću, Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi te kampovi Uvala Slana u Selcu i Kupari u Župi Dubrovačkoj, koji su svi u komercijalnoj funkciji, ali i objekti koji zbog lošeg stanja nisu u upotrebi poput hotela Eden u Crikvenici i Krvavica u Krvavici te stambeni vikend objekt Lukovo Šugarje i Hotelski kompleks Kupari.

Uz to, Club Adriatic upravlja i HOC-om Bjelolasica, koji je također razvrstan u tu, drugu skupinu investicijskih projekata, a u čemu država ima ukupni portfelj od 76,02 posto.

Ostali projekti

Treći dio čine ostali projekti u sektoru turizma, gdje je za sada samo projekt Turističke zone Prukljan u Šibensko-kninskoj županiji kao atraktivna lokacija uz Prukljansko jezero, namijenjena dijelom hotelsko-ugostiteljskim sadržajima, a dijelom sportu i rekreaciji (golf, aqua park i slično).

U vezi Kataloga iz Ministarstva napominju da će se po potrebni mijenjati i dopunjavati, te pozivaju zainteresirane ulagače da se za bilo kakve dodatne informacije obrate Ministarstvu i/ili Agenciji AUDIO. (Hina/jk)

 

Foto:Grgo Jelavic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox