Turski Eksen Holding-Süzer Group dokapitalizirao je Kentbank d.d.

Dokapitalizacija je provedena prvenstveno kako bi se izvršila ekspanzija Banke na hrvatskom tržištu.

Na posljednjoj Skupštini KentBank d.d., održanoj 11. travnja 2013. godine, realizirana je njena dokapitalizacija u iznosu od 10 milijuna eura od strane vlasnika, turskog Eksen Holding-Süzer Group.

Dokapitalizacijom je izdano 19.736 dionica nominalne vrijednosti 3.800,00 kuna shodno čemu je Eksen holding uplatio 74,9 milijuna kuna, te je na taj način podignuta visina temeljnog kapitala Kentbank d.d. na 201,7 milijuna kuna.

Iako je do trenutka dokapitalizacije stopa adekvatnosti Kentbank d.d. iznosila 18,99% (zakonski minimum iznosi 12%), ona je provedena prije svega kako bi se izvršila ekspanzija Banke na hrvatskom tržištu, kao i kontinuitet ulaganja u razvoj i proširenje kapaciteta Banke.

U narednom razdoblju KentBank d.d. nastavlja sa strategijom rasta, te će u drugoj polovici 2013. godine otvoriti još jednu podružnicu u Zadru, a istovremeno na kontinentu i u Varaždinu. Dio plana za bližu budućnost je otvorenje i u Šibeniku.

Početkom ove godine, uvođenjem novog informatičkog sustava Novo Doba, Banka je stvorila preduvjete za kvalitetan i siguran rast, a dalje kontinuirano radina zapošljavanju novih kvalitetnih kadrova i kreiranju novih radnih mjesta. Do kraja godine KentBank d.d. planira uvođenje kartičnog poslovanja i mobilnog bankarstva, čime će postati još pristupačnija sadašnjim i budućim klijentima. (PS)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox