U dobru i zlu: Trigranit i Heitman podijelili vlasništvo nad Arena Centrom

Tvrtke TriGranit Development Corporation i Heitman European Property Partners objavili su zajedničko ulaganje (joint venture) u vlasništvo nad trgovačko-zabavnim centrom Arena Centar u Zagrebu. Tvrtke će imati po 50 posto udjela u novoizgrađenom trgovačkom centru.

 

Transakcija uključuje i dva zemljišta za moguće buduće proširenje maloprodajnog centra i razvoj višenamjenskog prostora koji uključuje urede, stambene prostore i kongresni centar.

Prema riječima glavnog direktora za ulaganja TriGranita Zsolta Szaboa, riječ je o najvećoj investicijskoj transakciji u nekretnine u Hrvatskoj do danas, čije je financiranje osiguralo šest banaka (Intesa Sanpaolo, Erste Group, Hypo Investment Bank, Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino, MKB Bank i CIB Bank) koje su sudjelovale i u financiranju izgradnje Arena Centra.

Investitori su prilikom otvorenja najavili nove investicije u tom dijelu Zagreba, odnosno izgradnju hotela, kongresnog centra te dvije upravne zgrade za što, kako su kazali, planiraju ulaganje od još najmanje 350 milijuna eura. Zanimljivost kod izgradnje Arena Centra jest to što je sva armirano-betonska konstrukcija, oko 85 tisuća prostornih metara, proizvedena i dopremljena iz Ljubuškog u BiH. (Hina/MJ)

 

Foto: www.arenacentar.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox