Umjereni rast poštanskih usluga

Na tržištu poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj na kraju drugog tromjesečja 2011. godine ostvareno je ukupno 90.556.395 poštanskih usluga što je za približno jedan i pol posto više u odnosu na prethodno tromjesečje (odnosno jedan posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine).

U ukupnom broju ostvarenih usluga univerzalnih je bilo približno 53 milijuna (ili 59 posto), a svih ostalih nešto više od 37 milijuna (odnosno 41 posto). Tako se u odnosu na ukupan broj usluga na tržištu udio ostalih poštanskih usluga i u drugom tromjesečju povećao, dok su univerzalne poštanske usluge zabilježile pad.

Na ukupnom tržištu poštanskih usluga Hrvatska pošta je sa 65 milijuna ostvarenih usluga imala udio od približno 72 posto, a svi ostalih davatelji poštanskih usluga s kumulativnih 25 i pol milijuna usluga preostali udio od 28 posto. Odnos navedenih udjela se u usporedbi prethodnim tromjesečjem stoga nije mijenjao.

 Od ukupno ostvarenog broja usluga u unutarnjem prometu ostvareno je 86 milijuna usluga, odnosno 95 posto, a u međunarodnom prometu četiri i pol milijuna usluga, odnosno pet posto. Na kraju drugog tromjesečja poštanske usluge u Republici Hrvatskoj su pružala ukupno 22 davatelja poštanskih usluga. (PS/JK)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox