Uragan Sandy stajat će Lloyd's do 2,5 milijardi dolara

Foto: Shutterstock

Britanska osiguravajuća kuća Lloyd procjenjuje da će zaprimiti zahjeve za isplatom naknade za štete koje je prouzročio uragan Sandy u ukupnoj vrijednosti od dvije do 2,5 milijardi dolara.

U Lloyd'su ističu da je njihova procjena u skladu s predviđenim ukupnim gubicima u industriji povezanim s uraganom Sandy u rasponu od 20 milijardi do 25 milijardi dolara, prenosi britanski BBC. U udaru uragana na sjeveroistok SAD-a 29. listopada ove godine poginulo je 132 ljudi.

Brojni pokazatelji upućuju na zaključak da bi Sandy mogao postati drugi uragan po visini odšteta za osiguravatelje, nakon uragana Katrina koji je pogodio SAD u 2005. godini.

Kao i uvijek, naš je prioritet što prije isplatiti valjane odštetne zahtjeve i pomoći zajednicama u Sjevernoj Americi i na Karibima koje je Sandy opustošio da stanu na noge, rekao je izvršni direktor Lloyda Richard Ward.

Lloyd'sovo tržište osiguranja i dalje je financijski jako i usprkos tome što bi se potraživanja povezana s uraganom Sandy mogla s vremenom dodatno razviti, ukupna je izloženost tržišta u okviru najgorih scenarija koje utvrđujemo i za koje se pripremamo, dodao je. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox