Uspio projekt Tesla banka

Vojvođanski Fond za razvoj do sada je u A štednu banku malog poduzetništva uložio šest milijuna kuna, a uložit će još sto milijuna kuna u tu banku, koja mijenja ime u Tesla banku, izvijestili su iz poslovnog sustava Spectator u okviru kojeg se nalazi i A štedna banka.

 

Savjet Hrvatske narodne banke na jučerašnjoj je sjednici dao suglasnost Fondu za razvoj Autonomne pokrajine Vojvodine iz Novog Sada za stjecanjem većinskog udjela u temeljnom kapitalu A štedne banke malog poduzetništva d.d. Zagreb i to dijelom kupoprodajom sadašnjih redovitih dionica, a dijelom dokapitalizacijom navedene banke. Time je, kako se ističe u priopćenju, Savjet Hrvatske narodne banke odobrio nastavak projekta Tesla banke d.d. u Hrvatskoj.

Uz već uloženih šest milijuna kuna vojvođanski Fond sada će u A štednu banku malog poduzetništva d.d., koja mijenja ime u Tesla banka d.d., uložiti još 100 milijuna kuna, čime će se omogućiti realizacija ambicioznih planova koje za ovu banku imaju njeni dioničari i članovi uprave - navodi se u priopćenju.

Predstavnica dosadašnjeg vlasnika, odnosno sadašnjeg suvlasnika Tesla banke, Tanja Radovčić izjavila je da su, iako su od samog početka rada na projektu Tesla banke bili potpuno sigurni u njegov uspjeh, ipak morali čekati i konačnu suglasnost HNB-a. U Fondu za razvoj Autonomne pokrajine Vojvodine dobili smo kvalitetnog, institucionalnog partnera koji će unijeti dodatna jamstva u uspjeh ovog komercijalnog poduhvata - ističe Radovčić u ime poslovnog sustava Spectator.
Naglašava i da odlukom HNB-a "sva podmetanja kojima je bivši partner, Nova ljubljanska banka, putem zajedničkog društva Optima leasinga pokušavao onemogućiti ovaj projekt, padaju u vodu".

A štedna banka malog poduzetništva d.d. osnovana je 2008. godine na inicijativu Nove ljubljanske banke. (Hina/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox