Viadukt će na proširenju ZLZ-a izvoditi radove vrijedne pola milijarde kuna

Tvrtka Viadukt izvijestila je putem Zagrebačke burze o svom sudjelovanju u projektu proširenja Zračne luke Zagreb (ZLZ), vrijednost radova koje će izvoditi Viadukt je 516,3 milijuna kuna bez PDV-a, početak radova očekuje se početkom 2013. godine, a rok izgradnje je tri godine.

Na Burzi je objavljeno i zajedničko priopćenje Aeroports de Paris Menagement, Bouygues Batiment International i Viadukta koji su zajednički u okviru projekta ZAIC (Zagreb Airport International Company) od hrvatske Vlade imenovani pretpostavljenim izvođačima posla na ugovoru o koncesiji aerodroma Zagreb.

Ugovor o koncesiji predstavlja investiciju od ukupno 324 milijuna eura, od čega 236 milijuna eura za projektiranje i izgradnju novog terminala i 88 milijuna eura za održavanje cjelokupne infrastrukture zračne luke u vrijeme trajanja koncesije. Ugovor o koncesiji sadrži financiranje, projektiranje i gradnju aerodromskog terminala koji će zamijeniti sadašnji terminal, te korištenje cijele zračne luke tijekom 30 godina.

Radove na izgradnji izvest će Bouygues Batiment International u partnerstvu s Vijaduktom i ostalim hrvatskim tvrtkama, a kad bude dovršen novi terminal će moći primiti pet milijuna putnika za razliku od dosadašnjih dva milijuna.

Dvojna uloga Viadukta

Iz Vijadukta navode kako imaju dvojnu ulogu u cijelom projektu - kao član koncesijskog društva te kao izvođač radova, a ugovorni odnos će biti uspostavljen sa tvrtkom Bouygues Batimen International.

Vrijednost radova koje izvodi Viadukt je 516,29 milijuna kuna bez PDV-a, a početak radova očekuje se početkom 2013., nakon dovršetka izrade projekta i ishođenja lokacijske i građevinske dozvole. Rok izgradnje je tri godine.

Viadukt će sagraditi sve infrastrukturne objekte od čega su najznačajniji proširenje i izgradnja stajanke za avione, izgradnja novih rulnih staza, sustava odvodnje uzletno-sletne staze, pristupnih cesta i vijadukata, parkirališta te izgradnja vanjskog dijela sustava vodoopskrbe, odvodnje, elektroopskrbe, rasvjete i signalizacije. (Hina/jk)

 

Foto: Ilustracija

 

 


 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox