Vipnet otvorio tehnološko-poslovni objekt vrijedan 50 milijuna kuna

U zagrebačkom naselju Žitnjak Vipnet je otvorio novi tehnološko-poslovni objekt vrijedan 50 milijuna kuna.

Novoizgrađeni Vipnetov tehnološko-poslovni objekt ima 4 etaže, bruto korisnu površinu koja iznosi 5.421 mte nudi ugodnu radnu atmosferu za 125 zaposlenika. Gradnja novog Vipnetova tehnološko-poslovnog objekta na Žitnjaku započela je u studenom 2010. te je dovršena u dvije godine. Objekt je prošao energetsku certifikaciju i dobio oznaku „B“ koja se dodjeljuje energetski visoko učinkovitim objektima. Krasi ga potpuna energetska samoodrživost koju garantira N+1 elektroagregatski sustav, što Vipnet čini jednom od rijetkih kompanija u Republici Hrvatskoj koja osim primarnih ima i sekundarne agregate. Ugrađene su i transformatorske stanice ukupnog kapaciteta 6MVA te novi glavni elektroenergetski razvod, također ukupnog kapaciteta 6MVA.

Novi objekt sadrži i jedan od najvećih podatkovnih centara u regiji s tri nezavisne sistemske sobe projektirane i izvedene u skladu s najvišim svjetskim standardima koje zadovoljavaju Tier 3 kategoriju. U sistemskim sobama implementirane su hladne zone koje hladan zrak koji se upuhuje iz poda usmjeravaju u servere i sprječavaju njegov gubitak u prostoru. Dodatne uštede energije postižu se uz korištenje Freecooling sustava koji omogućuje da se za hlađenje tehničkih prostora tijekom zimskih mjeseci koristi vanjski hladan zrak.

U novosagrađenom objektu nalazi se i najmoderniji centar za nadzor mreže (Network and Services Operations Center - NSOC) koji od 0 do 24 nadgleda više od 150 usluga Vipneta i B.neta te više od 120 usluga tvrtki unutar Telekom Austria Grupe. Osim nadzora vlastite mreže i usluga, Vipnet je od sada u mogućnosti pružiti uslugu nadzora mreže ili pojedinih usluga tvrtkama u Hrvatskoj koje posjeduju ICT infrastrukturu.

Kampus - grad u malom 

Upravo ovom investicijom osigurali smo dugoročni tehnološki razvoj jer su unutar objekta instalirani veliki energetski kapaciteti uz najmodernije sustave za nadzor usluga i podatkovni centar Tier3 kategorije. Posebno sam zadovoljan modernim uredskim prostorima koji potiču kreativnost i pružaju ugodnu okolinu za rad. - istaknuo je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Urbano radno okruženje te „open space“ uredi istovremeno su ležerni i praktični jer zaposlenicima pružaju optimalan omjer komfora i funkcionalnog, kvalitetnog radnog prostora. Mjesto za rad tako može postati mjesto za opuštanje, kreativno razmišljanje pa čak i rekreaciju i sportske aktivnosti.

Vipnetov kampus je izgradnjom novog objekta postao grad u malome u potpunosti prilagođen potrebama zaposlenika. Na gotovo svakoj etaži novi objekt ima i moderno opremljene sobe za odmor u kojima zaposlenici mogu pripremiti topli napitak, pogledati televiziju ili predahnuti na udobnim sjedećim garniturama i vrećama za sjedenje. Pored toga, zaposlenicima i članovima njihovih obitelji su unutar kampusa na raspolaganju vrtić za djecu, wellness, bazen, sauna, fitness i kafići. (PS/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox