Linić: Grbić opet zloupotrebljava policiju i obmanjuje javnost

SDP-ov je saborski zastupnik Slavko Linić, neslužbene informacije po kojima unutarnji nadzor u MUP-u ravnatelja policije Olivera Grbića oslobađa krivnje za navodno sastavljanje anonimnih prijava protiv oporbenih čelnika, među njima i protiv njega, ocijenio kao još jednu potvrdu zloupotreba policijskog sustava te obmanu javnosti.


Novinari su Linića u Saboru upitali kako tumači neslužbene informacije da je MUP-ov unutarnji nadzor utvrdio kako Grbić nije kriv, na što im je odgovorio: Jednostavno, kao zloupotrebe Olivera Grbića i unutarnjeg nadzora. Naglasio je da se iz unutarnjeg nadzora, već iz njegove prve točke, može zaključiti kako pregledana dokumentacija nije dovoljna za pravičnu ocjenu, te da se samo na temelju ispitivanja Grbića ne može utvrditi je li ili nije odgovoran za optužbe koje ga terete.

Već prva točka govori da unutarnji nadzor nije taj koji može o tome donijeti bilo kakvu ocjenu, već da to treba netko drugi koji može doći i do vanjskog svjedoka i do vanjske dokumentacije. Kao što vidite, opet Oliver zloupotrebljava policiju i šalje građanima krivu vijest - poručio je Linić.

Da je riječ o zlouporabama vidi i u tome što je unutarnjim nadzorom, kako je rekao, utvrđeno da je policija postupala po nalogu Državnog odvjetništva, "a državni odvjetnik izričito veli - nismo dali nalog, nismo dali upute policiji, policija je radila samostalno". Prema tome, dokumenti koji su se dali na raspolaganje nisu dovoljni da se može govoriti o zlouporabama ravnatelja policije. Evidentno je da je ovakvo laganje, ovakvo širenje neistina, samo ono što je Oliver i do sada radio - kazao je Linić.

''To vam je vlast''

Žalosno je da je ovakav čovjek čelni čovjek hrvatske policije, žalosno je da se ovako obmanjuje i medije i hrvatske građane. Nadam se da će gospođa Jadranka Kosor, koja se busa u prsa, kazniti ljude koji zloupotrebljavaju svoj položaj - dodao je.

Upitan kakav završetak cijele te afere očekuje, Linić je odgovorio da će ona pokazati pravo lice premijerke Jadranke Kosor i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, "jer osoba koja je zaista zloupotrebljavala institucije policije, osoba koja pravi nered u Hrvatskoj, koja samu sebe optuži da s političarima raspravlja o predmetima, ima njihovu potporu".

Prema tome, sve ovisi o tome do kada će štititi ovako neodgovornog čovjeka, i jedan i drugi. Građanima Hrvatske vrlo jasna poruka - to vam je vlast i još se ta vlast busa da se želi nositi s mitom i korupcijom. Oliver je i dokument i dokaz kako se bore protiv korupcije - poručio je SDP-ov zastupnik. (Hina/SJ)

 

Foto (Oliver Grbić): Anto Magzan/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox