Karamarko: Tvrdnje da je MUP samoinicijativno proveo nadzor u pogledu anonimnih prijava "obmana javnosti"

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas kako obmanjuju javnost oni koji govore da je MUP samoinicijativno proveo nadzor vezano uz anonimne prijave protiv saborskog zastupnika i nekadašnjeg riječkog gradonačelnika Slavka Linića, a nije htio komentirati privođenje varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka.

 

Karamarko je danas novinarima, upitan za komentare oporbe da DORH u Rijeci nije izdao nikakav zahtjev za postupanje po pitanju anonimnih prijava protiv Linića, te da je on kao ministar unutarnjih poslova obmanuo javnost rekavši da je policija dobila nalog od DORH-a, kazao kako to nije točno.

To nije točno i koristeći istu terminologiju, rekao bih da oni koji to govore obmanjuju javnost - rekao je Karamarko i naglasio da je MUP 21. veljače od DORH-a dobio takav zahtjev.

U njemu kažu, dodao je, da ocijenimo anonimne predstavke i postupimo po Zakonu o policiji, a nakon oko 20-ak dana čak su tražili i izvješće što je poduzeto, naglasio je Karamarko.

Za policiju je to vrlo jasan tekst. Možemo to dovoditi u pitanje, međutim, postoji još nešto što je vrlo važno, a to je da je, po zakonu o DORH-u, sam DORH trebao učiniti taj prvi korak ocjene, rekao bih, kvalitete tog teksta. Prema tome, odbacujem takve optužbe - rekao je Karamarko.

Upitan, pak, za komentar izjave saborskog zastupnika Slavka Linića, da se 'pravda zove HDZ', odgovorio je kako za komentar treba pitati Linića. To ćete morati njega pitati da iskomentira, to mi je jedna dosta maglovita, nejasna, formulacija - rekao je Karamarko. (Hina)

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox