6 idealnih poslova za sve koje vole putovati

Obožavate putovati, a još kad bi za to bili plaćeni vašoj sreći ne bi bilo kraja? Portal mojposao.net donosi šest poslova koji su dokaz da je moguće spojiti putovanja i plaću.

Stjuardi i stjuardese

Daleke destinacija i dobra plaća mnoge privlači ovom poslu. No i tu je nekoliko minusa, jer možete zaboraviti na radno vrijeme, odlazak u teretanu u određeno vrijeme, a morat ćete se nositi s nervoznim i uplašenim putnicima, i to sve uz osmijeh. Ako ne želite odustati od ovog posla morate biti savršenog zdravlja, komunikativni, poznavati strane jezike, a za ulazak u posao najbolje je da pratite oglase koje objavljuju velike avio kompanije.

Profesori engleskog jezika

Ako dobro govorite engleski jezik ili vam je to struka, putovnicu u ruke i put Kine ili Japana. Iako niste izvorni govornik Kinezi i Japanci će cijeniti što govorite engleski. Ovim poslom nećete zaraditi bogatstvom, ali ćete proputovati svijet.

Što možete poduzeti? Učite engleski dok ste u Hrvatskoj i iskoristite priliku za odlazak u englesko govorno područje kako bi usavršili jezik.  Također, pratite međunarodne portale i lokalne oglasnike kako bi pronašli željeni posao.

Turistički pratitelj

Svako putovanje treba turističkog pratitelja, od jednodnevnog školskog izleta do posjeta Indiji. Za ovaj posao morate biti komunikativni, samouvjereni i snalažljivi kako bi u svakom trenutku vladali situacijom čak i ako i ako nenadano ostanete bez hotela i ne znate gdje ćete prespavati.

Do ovog posla najlakše je doći ako prođete tečaj u nekoj od putničkih agencija, a ako mislite da možete i bez toga, krenite se sami javljati agencijama. Najbolji mjesec za početak je prosinac jer tada većina agencija traži dodatne pratitelje za novogodišnja putovanja.

Snimatelji i fotografi

Ovaj posao zahtjeva da ste uvijek na licu mjesta što će vam omogućiti da prisustvujete mnogim događajima o kojima ostali smrtnici mogu samo sanjati. Minus? Nema radnog vremena i velika konkurencija. Potrebne predispozicije su dobra oprema i umjetničko oko. Kao osnovu od koje ćete krenuti iskoristite blog ili Facebook.

Humanitarci

Medicinske sestre, doktori i pirotehničari se najviše traže kad je riječ o humanitarnom poslu, no mjesta ima za svakoga tko je voljan pomoći. Kako bi se upustili u ovaj poduhvat kontaktirajte volonterske organizacije, vjerske misije, Crveni križ i druge organizacije tog tipa.

„Putujući“ znanstvenici

 Kulturni antropolozi, arheolozi, etnolozi i geolozi su među sretnicima kojima bi putovanja mogla biti i posao. Za uspjeh je potrebno puno truda i ulaganja u sebe i to još za vrijeme studija; stoga budite među najboljim studentima, iskoristite stipendije za boravak u inozemstvu ili sami pokrenite projekte koji uključuju kraća putovanja. (jk)

 

Izvor: www.moj-posao.net

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox