Bivši potpredsjednik financija Spotifyja novi direktor financija u Boltu

29/03/2019

Bolt, vodeća europska platforma za prijevoz na zahtjev, najavila je danas da se Johan Bergqvist, bivši potpredsjednik financija i riznice u Spotifyju, pridružio tvrtki kao direktor financija. Na novoj poziciji Johan će biti odgovoran za sve aspekte rasta Bolta, uključujući područja financija, prava i regulative, ljudi i kulture te prikupljanja sredstava.


Johan je pomogao i sudjelovao u razvoju Spotifyja te je broj zaposlenika tijekom njegovih šest godina u tvrtki porastao s nekoliko stotina na otprilike četiri tisuće. Bio je dio glavnog tima zaduženog za izlazak švedske tvrtke na burzu u New Yorku (NYSE), s procijenjenom vrijednošću dionica od 30 milijardi dolara, čime su postali najvrjedniji europski startup u to vrijeme. Johan je studirao pravo na Sveučilištu u Stockholmu, a financije na KTH Royal Institute of Technology.

“Stvarno mi je drago što sad imamo Johana u timu jer ima izuzetno iskustvo. S preko 2 milijarde eura prikupljenih sredstava za Spotify i velikim utjecajem u iznimnom rastu broja zaposlenih u toj tvrtki. Bolt planira nastaviti s brzim rastom i proširenjem poslovanja na nove države i gradove u Europi i Africi te će nam iz tog razloga biti od iznimne pomoći direktor financija koji ima veliko iskustvo u prikupljanju sredstava.“, izjavio je Markus Villig, osnivač i predsjednik Uprave Bolta.

Johan Bergqvist, direktor financija u Boltu, komentirao je svoju novu ulogu: “Strastven sam kad je riječ o europskoj tehnološkoj sceni te sam uzbuđen što ću biti uz Bolt na njihovom putu da postanu svjetski predvodnik u području mobilnosti. Dosadašnja ekspanzija tvrtke Bolt je impresivna i sretan sam što mogu prodinijeti svojim znanjem i iskustvom pridonijeti te pomoći u ubrzanju daljnjeg rasta tvrtke.”

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox