HDS ZAMP humanitarnom božićnom košarkom prikupio 12 tisuća kuna za male Vukovarce

21/12/2018

Služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja ove je godine partner i pokrovitelj “Adventa u Vukovaru“ koji se od 1. do 24. prosinca 2018. održava na Trgu Republike Hrvatske.


Manifestacija #adventpunljubavi ima za cilj Vukovarce ispuniti nadom i veseljem. Djeca i mladi, ali i poznati glazbenici iz cijele zemlje ovih tjedana dolaze u Vukovar, održavaju glazbene nastupe i kreativne radionice. Manifestacija ima i humanitarnu notu pa se tako u sklopu Adventa na kreativnim radionicama izrađuju ukrasi za 24 božićna drva koja će se na Badnjak uručiti obiteljima s troje i više djece, slabijeg imovinskog stanja.  

Baš tim obiteljima HDS ZAMP odlučio je nadolazeće blagdane učiniti ljepšima: na ovogodišnjoj božićnoj zabavi službe ZAMP, održanoj prošlog tjedna u Zagrebu, uzvanici – djelatnici i poslovni partneri službe te brojni autori – igrali su „humanitarnu košarku“. Za svaki pogodak u koš HDS ZAMP je iz troškova svog poslovanja osigurao 50 kuna. Uzvanici su se pokazali odličnim sportašima, a posebno su se dobro zabavili poznati autori i glazbenici: Ante Pecotić, Antun Tomislav Šaban, Giuliano, Davor Gobac, Nenad Ninčević, Denis Dumančić, Miroslav Drljača Rus, Darko Bakić, Antonija Šola, Ivan Huljić, Faruk Buljubašić Fayo, Andrej Babić, Fedor Boić, Igor Ivanović, Lidija Bačić i mnogi drugi. U pravom sportsko-glazbenom duhu palo je čak 240 koševa pa je prikupljeno 12.000 kuna. Svaka od 24 vukovarske mnogočlane obitelji tako će na Badnjak pod bor dobiti 500 kuna. Autori i glazbenici, ali i svi ostali uzvanici u dobrom su raspoloženju potvrdili da je radost veća kad se dijeli s drugima.

Glazba čini važan dio života, a božićnim i novogodišnjim blagdanima daje posebnu čar. Drago nam je da kao partneri sudjelujemo u glazbenim događanjima ovogodišnjeg Adventa u Vukovaru. Vjerujemo da upravo glazba pojačava ideju vodilju ove manifestacije i donosi veselje, nadu i životnu radost u grad kojemu to doista treba. Nadamo se da će i iznos prikupljen našom humanitarnom košarkom dodatno uljepšati ove dane obiteljima u Vukovaru, uz najljepše blagdanske želje cijelom gradu i svim njegovim građanima“,

rekao je Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a. (G.G.)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox