Ledo predstavlja novitete iz svog smrznutog asortimana

04/04/2023

Novi proizvodi iz bogatog Ledo asortimana smrznute hrane stižu u pravi tren te donose osvježenje svim ljubiteljima ribe i povrća, baš onako kako su potrošači Ledo proizvoda i naviknuli. Radi se o čak pet novih proizvoda – Riblji filet u hrskavoj panadi od 100 % fileta bijele ribe, Riblji štapići od 100 % fileta aljaške kolje, Fish nuggetsi te Veggie love mješavine povrća i žitarica.


Riblji štapići od 100 % fileta aljaške kolje dolaze u pakiranju od 300 i 450 grama. Kao i Riblji filet u hrskavoj panadi napravljen od 100 % fileta bijele ribe, oba proizvoda bogata su proteinima te predstavljaju odličan izvor vitamina B12 i Omega-3 masnih kiselina. Fish nuggetsi praktičan su i ukusan snack idealan za svaku prigodu. Jednostavna i brza priprema u fritezi, tavi ili pećnici dodatan je razlog zašto bi se ovi proizvodi trebali naći na jelovniku, u bilo kojem trenutku.

Još jedan novitet iz bogate Ledo ponude su unaprijed začinjene mješavine Veggie love. Pripremaju se u tavi na malo vode, a gotove su za svega 10 minuta. Odlično se slažu s novim ribljim novitetima kao prilog, ali mogu biti i samostalno jelo. Dolaze u dvije ukusne kombinacije hrskavog povrća i žitarica – Bulgur i tikvica te Heljda i brokula. Njihova priprema iznimno je jednostavna i laka te će obogatiti svako jelo i pružiti ukusan i hranjiv obrok. 

Iznimno smo ponosni što možemo predstaviti čak 5 noviteta iz našeg asortimana smrznute hrane. Oni su rezultat dugotrajnog rada i truda, kao i kontinuiranog usavršavanja svakog proizvoda, a vjerujemo da će potrošači prepoznati njihovu kvalitetu te uživati u pripremi istih, poručila je Ivana Miličić, Brand Manager iz tvrtke Ledo plus.

Vrijedi podsjetiti da je i Hrvatski zavod za javno zdravstvo prepoznao visoku kvalitetu novih Ledo proizvoda iz kategorije povrća te im dodijelio žig „Živjeti zdravo“, namijenjen prepoznavanju nutritivno kvalitetnijih proizvoda i proizvodnih tehnologija.

Brza i jednostavna priprema smrznutih namirnica

Svakodnevna priprema uravnoteženih obroka, zbog ubrzanog načina života, ponekad može biti pravi izazov, a situaciju dodatno otežava činjenica što nam pojedine namirnice poput ribe ili povrća nisu dostupne tijekom cijele godine. Upravo je zato smrznuta hrana dobar odabir: uvijek je dostupna, možemo iskoristiti samo onoliko koliko nam treba i ostatak spremiti za kasnije. Valja naglasiti i da postupak brzog zamrzavanja na prirodan način zaustavlja bilo kakve štetne promjene uzrokovane bakterijama i enzimima, stoga su smrznuta riba i povrće izvrsna alternativa svježoj, a nutritivno su jednako vrijedne. 

Prehrambene navike Hrvata u brojkama

Prema BRANDpuls istraživanju provedenom u Hrvatskoj na 1800 osoba u rasponu od 16 do 64 godina, u periodu od rujna do studenog 2022., čak 69,2 % potrošača kategorije povrća ima smrznuto povrće tijekom cijele godine u svom zamrzivaču, dok 59 % njih smatra da je smrznuto povrće jednostavnije za pripremu od svježeg.

57,4 % potrošača smrznute ribe i plodova mora pri kupovini smrznutih ribljih proizvoda iznimnu važnost pridaju upravo kvaliteti, dok njih 60,8 % kao razlog konzumacije navodi njihovu dostupnost kroz cijelu godinu, a 57,4 % potrošača je spremno platiti više za kvalitetniji proizvod.

Riba se na našem tanjuru treba naći barem dvaput tjedno, dok se konzumacija ove namirnice povećava ususret nadolazećem blagdanu Uskrsa. Za cjelovit i uravnotežen obrok, riba se može kombinirati s različitim povrćem te je posebno važno na redovitu konzumaciju ribe naviknuti i najmlađe.

Više informacija o Ledo proizvodima potražite na web stranici ledo.hr.  PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox