Programeri koriste 5G za inovacije u robotici

20/11/2018

Verizon i Mass Tech Leadership Council (MassTLC), u suradnji s Ericssonom, pokrenuli su Verizon 5G Robotics Challenge, jedinstvenu priliku za sveučilišta, startupere i ostale programere za kreiranje 5G rješenja koje će transformirati industriju.


Koristeći jedinstvenu brzinu, širinu pojasa i prednosti niskog kašnjenja 5G tehnologije, sudionici Verizon 5G Robotics Challengea dobit će nove uvide, razviti nove korisničke slučajeve i zamisliti inovativne proizvode koji će unaprijediti robotsku industriju. Timovi će stvoriti rješenja u tri ključna područja: industrijska automatizacija, suradnička robotika (tzv. cobots) i automatizacija skladišta.

Uz potporu do 30.000 dolara, pobjednički timovi također će imati pristup posebnim 5G mrežama u Verizonovom 5G Cambridge Labu i 5G Waltham Labu (blizu Bostona, Massachusetts), 5G treningu i mentorstvu Verizona i Ericssona te pristup timovima podrške u lokalnoj robotičkoj zajednici kako bi svoje koncepte oživjeli.

Yossi Cohen, odgovoran za poslovanje s Verizonom u Ericssonu Sjeverna Amerika, kaže: "Nove mogućnosti koje se uvode s 5G  zaista imaju snagu za preobrazbu industrije. Ericsson predvodi primjenom 5G-a u industrijskoj automatizaciji i robotici i ponosni smo što smo se udružili s Verizonom i MassTLC-om kako bismo unaprijedili tehnologiju. "

Ericsson je već podržavao inovacije u robotici. U talijanskoj regiji Toskana, Ericsson surađuje sa Zucchetti Centro Sistemima i BioRobotics Institutom s ciljem stjecanja dubinskog razumijevanja robotskih sustava.

Kao dio ovoga, programeri su stvorili inovativnu arhitekturu sustava koja robotsku inteligenciju smješta u oblak s ciljem boljeg iskorištavanja veće računalne snage. 5G je ključan za projekt koji robotima omogućuje 'razgovor' s oblakom putem Ericssonove mrežne infrastrukture.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox