Römerquelle - prva voda u Hrvatskoj koja čuva okoliš 100% recikliranim bocama

10/10/2019

Osim tehnološkog napretka i primjene suvremenih postupaka u proizvodnji ambalaže, Römerquelle  potiče i potrošače na promišljanje i odgovorno ponašanje prema okolišu. Na novoj etiketi umjesto brenda Römerquelle istaknut je slogan „ZELENA S RAZLOGOM” koji utjelovljuje predanost održivom razvoju i omogućava potrošačima da donesu izbore kojima doprinose zaštiti okoliša i budu dio pozitivne promjene. Kao dio kampanje za podizanje svijesti građana na Zrinjevcu je postavljena instalacija ZELENA u koju su prolaznici mogli odložiti plastičnu ambalažu.


Mineralna voda Römerquelle od sada je na hrvatskom tržištu dostupna isključivo u 100% recikliranim bocama. Time je postala prva voda u Hrvatskoj s cjelokupnim asortimanom u potpunosti napravljenim od recikliranih plastičnih boca, što je još jedna u nizu aktivnosti kojima Coca-Cola u Republici Hrvatskoj kao predvodnik društveno odgovornog i održivog poslovanja, nastoji smanjivati svoj izravni utjecaj na okoliš. 

Nova ambalaža proizvoda Römerquelle, nastala od 100% recikliranih boca, rezultat je višegodišnjeg predanog rada, brojnih testiranja i tehnoloških inovacija koje su omogućile veće korištenje reciklirane plastične ambalaže uz čak 70 posto manje utroška CO2 nego li za boce napravljene od nereciklirane plastike. Osim što potvrđuje Coca-Colinu predanost održivom razvoju zelena boca Römerquelle omogućava i potrošačima da donose izbore o kupnji kojima doprinose zaštiti okoliša.

Uvođenje isključivo recikliranih plastičnih boca kao ambalaže za Römerquelle dio je plana Svijet bez otpada kroz koji Coca-Cola izravno pridonosi rješavanju problema povezanih s ambalažom. Kroz ovaj sveobuhvatni, globalni višegodišnji plan Coca-Cola se obvezala do 2030. godine za svaku bočicu ili limenku koju proda pomoći prikupiti istu količinu prazne ambalaže s tržišta. Također, radi se o još jednom važnom koraku do ispunjenja ukupnih i vrlo ambicioznih ciljeva Coca-Cole: do  2025. godine postići da se 100 % primarne ambalaže može reciklirati.

Također, Coca-Cola u Hrvatskoj i kroz svoje društveno odgovorne projekte doprinosi smanjenju zagađenja okoliša ambalažnim otpadom. Projektom Od izvora do mora Coca-Cola potiče akcije čišćenja obala od ambalažnoga otpada te podiže svijest građana o važnosti primjerenoga odlaganja ambalaže i čuvanja hrvatskih vodnih bogatstava. U 2018. godini kroz ovaj projekt je prikupljeno više od 15 tona otpada, u čemu su sudjelovali i zaposlenici Coca-Cole koji su demonstrirali svoju osobnu predanost ciljevima održivosti kroz više od 180 volonterskih sati provedenih u akcijama čišćenja.

Pored mineralne vode Römerquelle u Hrvatskoj, Coca-Cola koristi reciklirane bočice za  Römerquelle mineralne vode u Austriji te za izvorske vode Valsar u Švicarskoj.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox