ScreenX napokon u Hrvatskoj – CineStar Cinemas ekskluzivno dovodi svjetsku kino inovaciju!

06/11/2023

ScreenX je prvi svjetski multi-projekcijski kino format u kojem je platno prošireno lijevo i desno od centralnog dijela što gledatelju omogućuje 270 stupnjeva panoramskog doživljaja filma. Takozvano “kino bez granica” za posjetitelja predstavlja  gledanje filma izvan uobičajenih okvira i doživljaj koji će još dugo pamtiti.


ScreenX donosi novu razinu uživljavanja i pripovijedanja filmskoj publici. Tehnologija iz godine u godinu ide korak naprijed, a CineStar kina vjerno prate sve svjetske novitete i u Hrvatsku donose one najbolje. Uz već postojeći 4DX i IMAX®, ljestvicu pomiču  najnovijim formatom koji će prvo upoznati publika u Splitu, a uskoro i u Zagrebu. Hrvatska će na taj način ući u ScreenX obitelj koja broji 67 zemalja, više od 360 kino dvorana i preko 70 000 sjedala. 

Gledajući film u ScreenX-u, posjetitelj je u središtu slike i time se postiže ekspanzivno panoramsko iskustvo gledanja. Korištenjem bočnih zidova kina i njihovim pretvaranjem u produžetak glavnog platna, priča se prenosi uvjerljivije, što rezultira dodatnim „uvlačenjem“ publike u film. CineStar koristi najnapredniju WallScreen tehnologiju s više svjetline i većim spektrom boja na bočnim zidovima. ScreenX tako intenzivira doživljaj filma, a vrijeme projiciranja tog posebnog efekta od 270 stupnjeva razlikuje se od naslova do naslova. Odabir scena radi se vrlo ciljano kako bi bilo koji trenutak, od onog emotivnog ili akcijskog, doživio svoju punu snagu i izazvao još veći efekt koristeći bočna platna.

Jedan od prvih naslova koje će publika u CineStaru Mall of Split moći gledati u ovom formatu su “Marveli”, a od 23. studenog i povijesni akcijski spektakl Ridleya Scotta “Napoleon”. Od četvrtka, 7. prosinca, na program novog formata dolazi i čudesni božićni film za cijelu obitelj “Wonka”, a od 21. prosinca zavladat će  “Aquaman i izgubljeno kraljevstvo” – nastavak jednog od najuspješnijih DC filmova svih vremena. Publika će moći gledati  i neke starije filmove u ovom novom formatu kao što su horor “Časna II” ili SF atrakcija ”Kreator“.

 U tehnološkom smislu, znalce će zanimati da se za potrebe projekcije u ovom formatu koristi više dodatnih projektora uključujući strop dvorane, proširujući film na bočne stijenke dvorane. Na taj način scene zauzimaju veći dio vidnog polja koje osvaja publiku kroz uvećanu perspektivu i s više vizualnog sadržaja. Osim proširenog platna i dodatnih projektora,  dvoranom su strateški postavljeni i audio sustavi i zvučnici za još bolji auditivni doživljaj. Inovativna tehnologija ScreenX-a definitivno će biti senzacija za sve ljubitelje sedme umjetnosti i kina. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox