Svečano otvorenje prvog kraljevskog Oktoberfesta u Ludwig's Gastro Pubu

28/09/2018

U petak, 05. listopada s početkom u 18:00 sati na adresi Kukuljanovo 336, 51277 Kukuljanovo, svečano će se otvoriti prvi riječki kraljevski Oktoberfest u Ludwig's Gastro Pubu - poslovna zgrada Kaltenberg Adria d.o.o.


Prinz Ludwig (1786.-1868.), kasnije kralj Ludwig I oženio se u listopadu 1810. s princezom Therese iz Saxe-Hildburghausen. Taj dan bio je polazna točka za najveći svjetski festival piva - München Oktoberfest. Naime, svi građani Münchena bili su pozvani da prisustvuju svečanosti, održanoj na poljima ispred gradskih vrata, kako bi proslavili kraljevski događaj. Nakon toga polja su imenovana Theresienwiese u čast princeze i od tada su to ime zadržale, iako su mještani skratili ime jednostavno na "Wiesn".  I dan danas Kaltenberg slavi Royal Wiesn  (tj. Royal Oktoberfest).

Današnji vlasnik Kaltenberga, Prinz Luitpold von Bayern prenosi jedinstvenu tradiciju pivara, ne samo u dvorcu Kaltenberg, nego i na međunarodnoj razini. Blisko surađujući s Kaltenbergovim međunarodnim partnerima, uspostavio je stroge standarde za pripremu piva i doveo užitak bavarskog piva u mnoge zemlje, a isto tako i obilježavanje Royal Oktoberfesta.

Ove godine pivovara Kaltenberg Adria, po prvi put slavi kraljevski Oktoberfest u Ludwig's Gastro Pubu, na Kukuljanovu. Po tradiciji, proizveli smo i Kaltenberg Spezial pivo koje će se točiti na našem Oktoberfestu te ćemo imati i tradicionalnu Bavarsku hranu. Za vrhunsku atmosferu na otvorenju pobrinuti će se band Dellboys te DJ.

Bilo bi nam izuzetno drago kada bi svojim prisustvom uveličali naše otvorenje kraljevskog Oktoberfesta.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox