Volonteri Pannonian Challengea na trodnevnoj edukaciji usavršavali znanja

09/07/2021

Kako ljetni dani odmiču, tako je sve užarenija atmosfera oko 22. Pannonian Challengea koji će se održati od 11. do 15. kolovoza u Osijeku. Pripreme za jedan od svjetski najznačajnijih festivala ekstremnog sporta su u punom jeku, a osim organizatora te ostale tehničke i produkcijske ekipe velik doprinos festivalu daju i volonteri bez kojih Pannonian Challenge zasigurno ne bi bio to što jest.


Kao i na mnogim drugim velikim svjetskim natjecanjima i sportskim manifestacijama, tako su i na Pannonian Challengeu upravo volonteri bitan dio organizacije i snažno doprinose pokretačkoj energiji. Baš kao i ranijih godina, i ove godine su volonteri, koji se popularno zovu VolonterOsi, pokazali velik interes za sudjelovanje na četverodnevnom natjecanju pa je udruzi Pannonian koja je organizator natjecanja pristiglo preko sto prijava za volontiranje.

Kako bi bili što bolje pripremljeni za izazovne organizacijske i tehničke zadatke koji ih očekuju, VolonterOsi su od 1. do 3. srpnja sudjelovali na radionicama koje se su održale u konferencijskoj dvorani Stara pekara u Osijeku, a sve to u sklopu Erasmus+ Sport projekta Urban Sport and Culture Volunteers čiji je nositelj udruga Pannonian. Riječ je o projektu koji je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+ u iznosu od 400.000,00 eura te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U sklopu projekta volonteri imaju priliku sudjelovati na radionicama neformalne edukacije, takozvanim NFE treninzima te su s prošlogodišnje NOOB razine ove godine napredovali na PRO razinu.

Cilj treninga je educirati volontere o vještinama i znanjima u području event managementa s naglaskom na organizaciju sportskih događanja i natjecanja, a sve kako bi zahvaljujući tim znanjima lakše pronašli zaposlenje te kako bi u budućnosti mogli raditi u takvoj vrsti organizacija. Na ovogodišnjoj trodnevnoj radionici, volonteri su prolazili treninge iz područja upravljanja sportskim organizacijama, učili su o razlikama između nevladinih organizacija i tvrtki, razvoju sportskog natjecanja i koncepta događaja te mogućnosti financiranja kako na lokalnoj tako i međunarodnoj razini. Na radionicama su se koristili razni alati i metode koje se koriste u menadžmentu poput S.M.A.R.T. metode za postizanje ciljeva, problemskog stabla te mnogi drugi alati koji su prilagođeni cjelokupnom konceptu neformalnog učenja čiji je sastavni dio i zabava kroz razne igre, kretanje i kreativno izražavanje.

Stečeno znanje VolonterOsi će praktično pokazati, a zasigurno i unaprijediti, tijekom trajanja Pannonian Challengea gdje će biti uključeni u razne organizacijske sektore te će pratiti rad menadžera i pomagati dodijeljenom mentoru na festivalu. Pannonian Challenge je jedan od rijetkih Erasmus+ sport projekata kojim se volonterima omogućava stjecanje Youthpass certifikata kao potvrde o stečenim vještinama i kompetencijama.

PS/AK

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox