Zagrebačka Esplanada, blistavi svijet i blagdanska čarolija

09/12/2020

Koliko ste puta sanjali o tome da boravite u Esplanadi? Da se budite u raskošnim sobama s pogledom na Zagreb ili šećete hodnicima kojima su prolazili Josephine Baker, Elizabeth Taylor, princ Albert od Monaka, Hillary Clinton, princ Charles, David Beckham, Shakira, Ronaldo, U2, Enrique Iglesias i mnogi drugi. Iznenadili biste se koliko domaćih gostiju, i onih koji stanuju u njegovoj blizini, spakira svoje kovčege i za vikend otputuje u ovu povijesnu ikonu sagrađenu davne 1925. godine za putnike slavnog Orient Expressa, na mjestu nekadašnjeg klizališta.


Esplanade nije običan hotel – radi se o svojevrsnoj instituciji koja je tijekom svoje duge povijesti stekla status središta društvenog i kulturnog života Zagreba, kao i omiljenog okupljališta svih poklonika iznimne usluge i raskošnog ugođaja art décoa. U ovoj po svemu specifičnoj godini hotel Esplanade obilježava veliki 95. rođendan, a svoju blagdansku ponudu namijenio je upravo Zagrepčanima i domaćim gostima kako bi u čarobne dane adventa, u skladu sa strogim preventivnim mjerama, sa stilom obilježili veliki jubilej.

Kroz cijelu godinu imali smo rođendanskih akcija za naše goste koji su posebno uživali u štruklima i poslijepodnevnom čaju za 95 kn, a sada kada su putovanja ponovno stala, nudimo domaćim gostima da po posebnoj cijeni iskuse doživljaj boravka u legendarnoj Esplanadi. Bez velikih priprema i napornog putovanja, u vlastitom gradu Esplanade nudi posve drugačiji svijet i čarobno božićno ozračje, a ovo je prilika da to dožive. istaknuo je Ivica Krizmanić, generalni direktor hotela. 

Svakog prosinca hotel Esplanade zablista posebnim blagdanskim sjajem. Mnoštvo svjetlećih lampica, svijeće, impresivan bor i raskošna dekoracija, pažljivo stilizirani aranžmani i dojmljive instalacije ručno rađenih visokih orašara te poseban božićni miris cimeta i naranče koji se širi otmjenim interijerom bez daha ostavljaju  svakoga gosta. Legendarna terasa Oleander, za koju je svojedobno poznati književnik Miroslav Krleža govorio da predstavlja „granicu Europe s Balkanom”, ovog je adventa odjenula bajkovito zimsko ruho. Taj prekrasni otvoreni prostor s pogledom na povijesno središte grada i park s fontanom, okružen secesijskim građevinama, pretvorio se u osvijetljenu božićnu bajku s mnoštvom borova, lampica i svjetlosnom projekcijom na pročelju zgrade. Zimski ugođaj zasigurno će privući brojne poglede i obogatiti ovogodišnji svjetlosni Advent u Zagrebu.

Stoga, iznenadite voljenu osobu ili obitelj i ovog adventa otputujte u Esplanadu, doživite raskoš Superior sobe, prepustite se uživanju i istinskim vrijednostima. Pritom doživite vrhunsku uslugu s dozom šarma i pozitivne energije te uz stroge higijenske i sigurnosne mjere iskusite nadaleko poznatu gastronomsku priču: tradicionalni adventski brunch u Zinfandel'su, dane bakalara u Le Bistrou, neodoljive božićne slastice, zimske koktele ili božićno izdanje poznatog Poslijepodnevnog čaja za dvoje u Esplanade baru – rituale koji su pravi gurmanski doživljaj za sva osjetila. KB

Rezervacija je moguća putem tel. +385 (0)1 4566 666 ili emaila: reservations@esplanade.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox