Čačić: Nismo Rusima nudili Petrokemiju, ali...

29/03/2012

Petrokemija uopće nije bila na dnevnom redu, nije bila tema razgovora, rekao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u razgovoru za Dnevnik Nove TV govoreći o svom nedavnom posjetu Rusiji.

No, dodao je da to ne znači da Petrokemija ne zanima Ruse, Norvežane te cijeli niz drugih velikih kompanija iz razvojnih banaka, a navodno se interesira i EBRD.

Na negativne reakcije koje izaziva eventualna prodaja Petrokemije Čačić je rekao: To nije ničije privatno vlasništvo, pa ni zaposlenih u Petrokemiji. Vlasništvo nije ničija privatna prčija ovdje. To je vlasništvo građana RH, a ne sindikata u Petrokemiji ili bilo gdje drugdje.

Mi tvrdimo da živimo u kapitalizmu, da smo tržišno društvo, a u stvari najsretniji bi bio najveći dio onih koji se javljaju u medijima, predstavnici sindikata i niza drugih, da bude onako kako je bilo do 1990. Mi moramo početi zarađivati svoj kruh, mi se zaduživati i trošiti tuđe zarađene novce više ne smijemo, komentirao je Čačić reakcije sindikalista u Splitu za škver i sada u Petrokemiji. (jk)

 

 

Izvor: www.dnevnik.hr
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox