Čist račun, duga ljubav: Recept za uspješnu bračno-poslovnu suradnju

11/11/2011

„Dok nas brak i biznis ne rastave“ bila je tema 5. Business Cafea  koji se održao u Vertigo baru hotela Antunović. Gosti predavači bili su poznati bračno-poslovni partneri: Sandra Mihelčić i Igor Milinović, Renata i Damir Vokal te Vesna i Marin Pavletić.

Okupljeni su imali priliku čuti kako su bračno-poduzetnički parovi zajedničkim snagama izgradili uspješne biznise i ostali u braku.

Govoreći o prednostima i manama bračno-poslovne suradnje  gospođa Sandra Mihelčić se osvrnula se na istraživanje konzultantske kuće Proago i časopisa Poslovni savjetnik na temu „Bračni parovi u poduzetništvu". Istraživanje je pokazalo kako većina ispitanika prednostima bračno-poslovne suradnje drži podršku, povjerenje, predanost zajedničkim ciljevima, nedostatak rivalstva i činjenicu da posao ostaje u obitelji s čime su se složili i okupljeni.  

Uplitanje emocija u posao, slabiji autoritet muškarca koji ispada "papučar", prenošenje osobnih problema na poslovne odnose i obratno te miješanje privatnog i poslovnog života bile bi mane ovakvog odnosa, rekla je gđa Mihelčić komentirajući rezultate istraživanja.

Bračni par Vokal istaknuo je kako je za uspjeh parova koji su zajedno u biznisu bitno da postoje isti ciljevi i interesi.  Najvažniji je imati strast i otkriti što vas pokreće jer poduzetnik ne radi od 7 do 15 sati, rekla je Vesna Pavletić. S time se složio i Marin Pavletić koji je kao savjet okupljenima dodao: Nemojte raditi za novac nego za posao. Novac bi trebao biti rezultat rada, nemojte u posao ulaziti s kalkulacijama.

Na pitanje kako bračno-poslovni partneri mogu funkcionirati, a da pri tom ne dosade jedno drugome, bračni par Milinović je istaknuo kako se ključ uspjeha krije iza mota: Čist račun, duga ljubav, odnosno podjele posla i projekata te odvajanja posla od obiteljskog života.

Peti Business Cafe održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, uz medijsko pokroviteljstvo portala Poslovni savjetnik, portala imamnovac.com i portala Poslovni turizam uz sponzorstvo Volksbanke, tiskare Drim i Croate. 

 

Autor: Jasmina Kolić

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox