Financial Times profitirao pretplatom na online izdanja

30/07/2012

Dok većina medijskih izdavača u internetu vidi prijetnju, Financial Times bio je jedna od prvih globalnih novina koje su objeručke prihvatili novu digitalnu ekonomiju – i profitirali! Velika vijest, Financial Times je objavio kako je po prvi put broj pretplatnika na digitalno izdanje premašio broj pretplatnika na tiskano izdanje!

Točnije, FT ima više od 300.000 digitalnih pretplatnika i 299.000 pretplatnika na tiskano izdanje glasovitih financijskih novina. Sličnu vijest nedavno je objavio i New York Times – čije digitalno izdanje čita više od pola milijuna pretplatnika.

U prvom polugodištu broj FT-ovih digitalnih pretplatnika rastao je po godišnjoj stopi od 31 posto, dok je broj ukupnih pretplatnika narastao za samo 2 posto. FT inače naplaćuje 5 do 7 funti za tjednu digitalnu pretplatu, što je značajno više u odnosu na druge medije koji imaju ugrađen paywall sustav naplate čitanja online sadržaja.

Financial Times u prvom je polugodištu ostvario prihode od 339 milijuna američkih dolara.

Ovo nas može samo navesti na zaključak kako veliki, kvalitetni mediji, bez obzira na sve probleme, ne moraju brinuti za opstanak, piše poslovnipuls.com. (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox