Kako učinkovito koristiti "vizitke"?

01/06/2011

Iako u današnjem poslovanju najčešće komuniciramo putem e-maila, kontakte osoba saznajemo preko interneta i većinu korespondencije obavljamo koristeći modernu tehnologiju, postoji jedna malena stvar koja nije samo jako praktična već je i idealan način ostavljanja dobrog dojma i „razbijanja leda“ u upoznavanju, a sudeći po Poslovnom dnevniku, daleko je od izumiranja.

 

Posjetnica ili vizit karta (popularno "vizitka") najčešće sadrži osnovne podatke o osobi (ime, prezime, kontakt e-mail i broj telefona te naziv tvrtke u kojoj radi) s neizostavnim vizualnom tvrtke (logotip, korporativne boje…). Koristimo ju prilikom upoznavanja s potencijalnim poslovnim partnerima, klijentima, prilikom gostovanja na raznim poslovnim manifestacijama i sastancima, a omogućava inicijalno upoznavanje s osobom te praktično ostavljanje svog kontakta kao podsjetnik za nekakvu buduću suradnju.

Naravno, posjetnica je i stvar poslovnog bontona, tvrdi Poslovni dnevnik. Pa ipak, i u ostavljanju svoje vizitke, postoje neka pravila:

- ne dijelite ju svima i uvijek
- ne dijelite ju tek tako, u prolazu, već u smislenom razgovoru
- dajte ju nekome tko ju traži, tko vama da svoju ili osobi za koju procijenite da će od nje imati koristi
- ako vi pak želite ostvariti s nekime daljnji kontakt, tražite ga njegovu vizitku (na taj način sprječavate i situaciju u kojoj vi date svoju karticu, a ne dobijete njegovu zauzvrat)
- prije nego date svoju vizitku, na poleđini napišite nešto što će tu osobu podsjetiti na vas i vaš razgovor (praktično je, ali i osobno što pomaže izgradnji kvalitetnijeg odnosa).

I jedan nama najdraži razlog nošenja vizit karte sa sobom: na većini konferencija postoje nagradne igre za koje je potrebno u kutiju ubaciti svoju vizitku i ako izvuku baš vašu, osvajate neku lijepu nagradu:). (MJ)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 1. lipanj 2011.

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox