P&G primjer da poslodavci u Hrvatskoj mogu pružiti globalnu kvalitetu zaposlenja

12/09/2019

Da je zadovoljstvo zaposlenika jedan od ključnih prioriteta tvrtke Procter & Gamble, potvrđeno je i ove godine uručenjem certifikata Poslodavac Partner, prestižnog priznanja za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koji je P&G-u dodijeljen petu godinu zaredom.


Procter & Gamble najbolje je rezultate, vrlo visokih 94% bodova, postigao u područjima Upravljanje učinkom i Odnos prema zaposlenicima.

Ostvareni rezultati odraz su predanosti tvrtke usklađivanju rada zaposlenika s njenom strategijom, pri čemu svaki zaposlenik vrlo jasno vidi svoj doprinos uspjehu tvrtke i redovito dobiva povratnu informaciju o svom radnom učinku i prostoru za daljnji razvoj.

Također, tvrtka stavlja fokus na brigu o zaposlenicima, što, među ostalim, nastoje osigurati kroz redovito godišnje ispitivanje stavova zaposlenika, poticanje ravnoteže privatnog i poslovnog života kroz fleksibilne radne aranžmane, organizirane tjelesne aktivnosti i sl.

Procter & Gamble kroz svoju strategiju zapošljavanja pruža manje iskusnim potencijalima priliku razvijati se u sustavu koji cijeni i nagrađuje inovativnost, integritet, povjerenje i spremnost na vodstvo.  Uz vrlo strukturiran proces uvođenja novih zaposlenika u posao, gdje ih mentori upoznavaju sa specifičnostima posla i organizacijskom kulturom te kontinuirano usavršavanje zaposlenika, P&G je usmjeren i na prepoznavanje talenata u tvrtki. U nastojanju da im se omogući da svoj potencijal dalje razvijaju u P&G-u, tvrtka im omogućuje i uključivanje u internacionalne projekte.

Lana Zanne Latos, Direktorica za Hrvatsku i Sloveniju, primila je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO koja dodjeljuje spomenutu nagradu.

Izuzetno smo ponosni na priznanje certifikat Poslodavac Partner tvrtke SELECTIO koju smatramo vodećom u ljudskim potencijalima na našem tržištu. Pored validacije naših internih HR procesa, Certifikat nam potvrđuje da i u Hrvatskoj možemo pružiti globalnu kvalitetu iskustva zaposlenja. Pored ostvarivanja lokalnih poslovnih ciljeva, P&G Hrvatska izvor je talenta za međunarodna tržišta – ovo je još jedna potvrda da naši programi osiguravaju kompetitivnost hrvatskih zaposlenika sa svojim kolegama u P&G organizacijama širom svijeta.“ istaknula je Lana Zanne Latos, Članica uprave.

U P&G-u znamo da su zaposlenici ključ i glavni pokretač uspjeha. Razvili smo najbolje procese i prakse u upravljanju ljudskim resursima u kojima je naglasak na razvijanju ljudi od prvog dana gdje svaki od naših zaposlenika ima jasno definirane individualne ciljeve i razvojne planove koji su usklađeni s poslovnom strategijom. Sve što radimo usmjereno je prema osluškivanju trendova na tržištu rada i održavanju zadovoljstva naših zaposlenika, a rezultate vidimo u stabilnoj i zadovoljnoj organizaciji. Certifikat Poslodavac Partner nam je velika čast, ali i potvrda izvrsnosti kojoj težimo u svemu što radimo.“ istaknula je Dina Baraković, voditeljica ljudskih potencijala za Hrvatsku.

      Trenutno je 66 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox