Posve legalno: Marihuana bi uskoro mogla biti novi izvor zarade

07/12/2011

Ako ste razmišljali kako bi bilo dobro da možete zarađivati na uzgoju i prodaji marihuane, no sprječavao vas je zakon, i to bi se uskoro moglo promijeniti, piše Business.hr.

Naime, upotreba indijske konoplje u medicinske svrhe sve je zanimljivija farmakološkoj industriji te marihuana uskoro mogla postati „zlatni rudnik“.

U Europskoj uniji pod konopljom je 15.000 hektara zemlje, a koristi se za proizvodnju biogoriva, boja, papira i tekstila.

John Hobson, predsjednik  Europskog udruženja za industrijsku konoplju rekao je kako je konoplja jednostavna i jeftina , a osim što ne zahtijeva upotrebu kemikalija jako brzo raste. Da je u cijeloj priči u pitanju velik novac govori podatak da u Velikoj Britaniji godišnja zarada od proizvodnje konoplje iznosi 4 milijuna dolara.

Prva odobrenja

Kako napreduju istraživanja o korištenju konoplje u medicinske svrhe, farmaceutska industrija pokazuje sve veći interes za proizvodnju lijekova na bazi marihuane. Takvi lijekovi bi se mogli koristiti za ublažavanje kroničnih bolova, pomoć u liječenju raka, epilepsije i dijabetesa.

Prava za prodaju lijekova na bazi marihuane za sada ima španjolski Admirall,  Novartis i to za prodaju u nekim azijskim, afričkim i bliskoistočnim zemljama, a njemački Bayer ima dopuštenje za prodaju takvih lijekova u Velikoj Britaniji. (jk)

 

Izvor: www.business.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox