Tedeschi: Situacija je alarmantna, nemamo vremena

06/12/2011

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe rekao je u razgovoru za Dnevnik HTV-a kako imenovanje ministara nije jedino o čemu bi vlada trebala razmišljati, napomenuvši da bi Vlada što prije trebala donijeti proračun.

Vladina jedina briga ne bi trebalo biti imenovanje ministara. Jako je važno kako će se postaviti upravljačka struktura u državnim tvrtkama, jer očekujemo stručnjake, a ne ljude koji će doći na položaje po političkoj podobnosti, rekao je Tedeschi, dodavši da nova Vlada ne smije čekati s donošenjem proračuna.

Alarmantna situacija

Zoran Milanović je rekao kako će Vlada proračun donijeti do kraja ožujka. Smatram da se proračun treba donijeti što prije, po mogućnosti do kraja siječnja. Ako se to ne dogodi, treba poslati snažnu poruku međunarodnim financijskim institucijama da nam ne sruše kreditni rejting koji je trenutačno korak do statusa smeće, rekao je Tedeschi. Dodao je da je situacija alarmantna i da se nema vremena.

Tedeschi smatra kako bi trebalo ostati u kontaktu s MMF-om i najvećim kreditorima kako bi dijalogom izbjegli rušenje rejtinga čime bi hrvatske obveznice postale bezvrijedne. Tedeschi je naglasio kako je Hrvatskoj potrebno odricanje te da država i sindikati moraju biti spremni na promjene. Zaključio je kako dublju krizu možemo izbjeći samo ako teret krize snosimo svi zajedno. (jk)

 

Izvor: www.net.hr
Foto:  Sanjin Strukic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox