Završilo prvo nacionalno istraživanje inovacijskog kapaciteta hrvatskih tvrtki

01/09/2011

Tvrtka Sense Consulting, vodeći hrvatski pružatelj usluga poslovnog savjetovanja, tjednik Lider i veleučilište VERN završili su prvo sveobuhvatno istraživanje inovacijskog kapaciteta hrvatskih tvrtki pod nazivom "Hrvatski kvocijent inovativnosti - HKI"

Istraživanje se uz korištenje najbolje međunarodne prakse provodilo metodologijom koju su vodeći domaći stručnjaci za inovacije posebno razvili u ovu svrhu.  Na osnovi saznanja pripremljena su zasebna izvješća koja uključuju niz preporuka za poboljšanje inovativnosti svake pojedine tvrtke sudionika istraživanja.

Rezultati istraživanja predstavit će se 15. rujna 2011. u kongresnom centru Hypo Expo XXI u Zagrebu. Na događaju će se ujedno dodijeliti priznanja tvrtkama s najvišim kvocijentom inovativnosti u kategorijama velika, srednja i mala tvrtka. 

Ovo je prva inicijativa ovakve vrste u Hrvatskoj te samim time predstavlja osnovu i temelj za daljnja istraživanja. Vjerujem kako će HKI biti dobar primjer za buduće slične inicijative koje će doprinijeti bržem razvoju i većem doprinosu inovativnog poslovanja našem gospodarstvu, rekao je Vedran Antoljak, predsjednik Uprave tvrtke Sense Consulting. 

Projekt je organiziran pod visokim pokroviteljstvom Hypo Alpe-Adria-Banke, a za njegovu realizaciju zaslužni su stručni suradnici projekta: BICRO, NetGen, TBWA, Mreža znanja, Ruđer Inovacije, Meritor Media, Europska poduzetnička mreža te Microsoft. (PS/JK)

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox