Održana 14. promocija diplomanata RIT/ACMT-a

04/06/2012

Na 14. svečanoj promociji diplomanata Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT), koja se ovaj vikend održala u Dubrovniku, u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, svoje američke i hrvatske diplome primilo je 85 stručnih prvostupnika ekonomije, odnosno, 'Bachelor of Science' diplomanata preddiplomskog studija 'Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima'.

Svečanost je predvodio g. Donald Hudspeth, predsjednik i dekan RIT/ACMT-a koji je u pozdravnom govoru istaknuo: Danas, petnaest godina nakon osnivanja Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju s ponosom možemo reći da naši diplomanti ispunjavaju viziju škole. Kontinuirano ostvaruju izvrsne poslovne rezultate na utjecajnim položajima u međunarodnim i domaćim tvrtkama u industrijama koje zahtijevaju kvalitetno obrazovane osobe kao što su bankarstvo, telekomunikacije, turizam i druge;" diplomantima je čestitao na uspješnom završetku studija i dodao: "Dijelimo s vama sreću i ponos koje osjećate. Ovaj dan predstavlja vrhunac naših zajedničkih napora u osposobljavanju mladih ljudi za uspješan ulazak na tržište rada.            

Uz obitelji diplomanata, Upravu i zaposlenike RIT/ACMT-a, manifestaciju su svojom prisutnošću uveličali i James B. Foley veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj te članovi Upravnog odbora uglednog američkog sveučilišta, Rochester Institute of Technology, New York, od kojih izdvajamo predsjednika RIT-a, dr. William W. Destler te četiri potpredsjednika, dr. James H. Watters, dr. James Miller, dr. Jeremy Haefner i dr. Mary Beth Cooper.

Dr. William Destler, predsjednik RIT-a istaknuo je: Promocija je najvažniji dan u životu svakog studenta. To je rezultat intenzivnog rada, truda i odricanja. Dijelimo vašu radost, vaše uzbuđenje i vaš osjećaj ispunjenosti. Dijelimo vaše olakšanje što su ispiti završili i uzbuđenje koje možda osjećate dok putujete prema novom poglavlju vašega života. U godinama koje dolaze sigurno vas očekuju razni izazovi, no ja vjerujem kako su vas RIT i ACMT dobro pripremili za suočavanje s kompleksnošću i rješavanje problema u dinamičnom poslovnom svijetu.

Uz žensku klapu 'Fortuna', koja je izvedbom hrvatske i američke himne otvorila svečanost, događanje su svojim nastupima obogatili i muška klapa 'Subrenum' te folklorni ansambl 'Linđo'. (PS/JK)

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox