Osobna prezentacija à la carté: Krenite od kraja!

19/11/2019

I mislila sam si da će biti tako. Čitate dalje bez da ste zapravo odgovorili na ova pitanja gore, zar ne? Jer vi ionako ostavljate utisak i znate kako se to radi, a ovaj članak ćete iskoristiti za neki dodatni savjet kako biti bolji. A ako ne naiđete ni na jedan novi savjet, zaključit ćete da ste ovladali vještinama osobne, odnosno profesionalne komunikacije. Možda tomu i jest tako. Samo...kako znate?


Značenje naše komunikacije je odgovor koji dobijemo
Kako znate da je osoba preko puta, osoba koja vam je u ovom trenutku važna, shvatila poruku koju joj želite prenijeti. I ne govorim sad o osnovama komunikacije: pošiljatelj, primatelj i buka u govornom kanalu, različiti pogledi na svijet niti različiti bioritmovi. Ono o čemu govorim jest da metodom hit and run (rekao sam nešto zanimljivo i ostavio vizitku) ili metodom
prodajni profesionalac (rekao sam nešto zanimljivo, ostavio vizitku i proaktivno dogovorio sljedeći korak) najčešće ne napravimo najbitniji dio predstavljanja: čak i ako plasiramo našu srž, ne provjerimo je li osoba shvatila koja je poanta.

Je li joj kristalno jasno tko smo, čime se bavimo, koje probleme rješavamo, u kojim situacijama da nas nazove. Zlatno pravilo svakog edukatora nalaže: bez položene provjere znanja, nema diplome. Značenje komunikacije je odgovor koji dobijete. Nađite način da kroz razgovor provjerite je li vaša poruka sjela tamo gdje ste je htjeli posjesti. To je vama u cilju.

Autor teksta: Tihana Dragičević

Izvor: Poslovni savjetnik br. 132

Ostatak teksta možete vidjeli klikom na PDF ikonu

 

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_132_low_22.pdf160.58 KB
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox