Trgovine koje nude posebne popuste za nezaposlene

09/07/2012

Više od 750 tisuća nezaposlenih u Srbiji od 2. do 6. srpnja imalo je mogućnost ostvariti 10 posto popusta na sve kupnje u 115 supermarketa Maxi u vlasništvu belgijske Delhaize grupe, za što su sam morali donijeti potvrdu s burze.

Ova akcija je organizirana prvi put, a u Delhaizeu Srbija kažu da se može ponoviti ako bude odaziva. U Hrvatskoj za sada nema takve prakse, a trgovci popuste uglavnom nude za umirovljenike, piše Poslovni dnevnik.

Iz vodećih trgovačkih lanaca poručili su da svi kupci mogu ostvariti popuste putem kartica lojalnosti.

U Konzumu objašnjavaju da u Hrvatskoj i BiH svim umirovljenicima jednom mjesečno osiguravaju kupnju sa 10 posto te se popust može realizirati u cijeloj njihovoj maloprodajnoj mreži. Dodaju da Idea u Srbiji svim umirovljenicima poklanja popust od 10 posto na dan isplate mirovina i sutradan.

U trgovačkom lancu Plodine nisu htjeli komentirati poskupljenje, no pregledom njihovih web stranica vidljivo je da nemaju posebnih popusta za određene grupe kupaca. Iz Mercatora su poručili da, kupci mogu kod njih i Getrou dobiti kartice lojalnosti bez obzira na radni status s kojima mogu ostvariti popuste na širok asortiman robe.

Ako se uzme u obzir da Hrvatska ima 300.000 nezaposlenih, njihovo privlačenje u trgovine posebnim popustima se čini logičnim potezom. No, predstavnik jednog stranog lanca u Hrvatskoj za list je komentirao da takva ideja nema smisla jer sve potrošače treba privlačiti i to prvenstveno povoljnim cijenama. (jk)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox