6 načina da s interneta maknete sadržaj štetan po vas ili vaš biznis

Nije zapisano u kamenu, ali kao da jest, jer jednom kad se o vama nešto objavi na internetu nećete se tako lako riješiti posljedica, čak i ako se sadržaj izbriše. Ako vas netko hvali to i nije problem, ali što ako je riječ o negativnoj objavi? Kako ukloniti takav sadržaj s interneta, prenosi liderpress.hr.

 

1. Ne javljajte se autoru članka već njegovom poslodavcu. Objasnite zašto je članak netočan te kako je financijski naštetio vašem biznisu. Ne možete li prikazati financijski gubitak nastao objavom članka, nećete to uspjeti ni na sudu ni kod izdavača.

2. Razlučite klevetu od mišljenja. Ako autor napiše članak koji sadrži pogrešne činjenice koje vas optužuju za nedjela, riječ je o kleveti i imate pravne osnove za uklanjanje članka. Prvo pošaljite oštro pismo, ne posežite odmah za odvjetnikom.

3. Reagirajte odmah. Što dulje ta stranica stoji, pretraživači imaju više vremena za njezino indeksiranje. Kad se indeksira i vidljiva je na prvoj stranici Googlea, mnogo ju je teže ukloniti.

4. Zaustavite indeksiranje stranice. Google će prestati indeksirati stranicu ako dokažete da prikazuje privatne informacije, a uključuje li druge stvari, morate mu ih objasniti.

5. Novim sadržajem maknite članak s prve Googleove stranice. To možete učiniti i pisanjem vlastitog bloga ili sličnog materijala. Osigurajte da materijal bude indeksiran tako da ga pretraživač brzo i lako nađe.

6. Obavijestite pretraživača. Nakon uklanjanja članka, morate obavijestiti pretraživače da ta stranica više ne postoji i da je prestanu indeksirati. (MJ)

 

Izvor: wwwliderpress.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox