ABB vodeći proizvođač sustava napajanja za podatkovne centre

Podatkovni centri, bolnice i procesna industrija, svi se oni oslanjaju na pouzdano besprekidno napajanje. Prekidi napajanja mogu imati pogubne posljedice i treba ih izbjegavati pod svaku cijenu. Sustavi napajanja u slučaju nužde i rješenja za napajanje poput ABB-ova sustava MNS-Up jamče maksimalnu pouzdanost.

Podatkovni centri ključan su dio infrastrukture u suvremenom gospodarstvu. Konstantni protok podataka, sigurna pohrana i obrada podataka od izuzetne su važnosti. Fleksibilnost je bitan preduvjet za neometan rad jer podatkovni centri i napajanja moraju moći „rasti“ zajedno, korak po korak, u skladu s potrebama. Uza sve to, raspoloživi prostor često je ograničen, a smanjenje potrošnje električne energije predstavlja prioritet.

MNS-Up je novo rješenje ABB-ova modularnog niskonaponskog distribucijskog sustava (MNS) koji je prepoznat kao svjetski predvodnik. Novi sustav za distribuciju električne energije objedinjuje ABB-ova iskustva na području podatkovnih centara, niskonaponskih sklopnih blokova i besprekidnih napajanja u kompaktno rješenje visokih performansi i time postavlja nova mjerila za infrastrukturu napajanja.

MNS-Up omogućuje korisnicima da ostvare čak do 10 % ušteda prilikom izgradnje električne infrastrukture, zahtijeva 30 % manje prostora u usporedbi s instalacijama klasične izvedbe i može započeti s radom čak 15 % brže zahvaljujući kraćem vremenu potrebnom za instalaciju i pokretanje sustava.

Novo ABB-ovo rješenje, razvijeno u Lenzburgu, Švicarska, uključuje izvlačiva besprekidna napajanja smještena u sklopno postrojenje – prvo takvo rješenje u svijetu. Te su se komponente dosad postavljale odvojeno, jedna po jedna, i zahtijevale su dodatno i kompleksno povezivanje. Za razliku od toga, osim za spajanje akumulatorske baterije,  MNS-Up ne zahtijeva nikakve dodatne vanjske kabele ili sabirnice.

Kompaktan dizajn novog rješenja savršeno odgovara potrebama podatkovnih centara koji moraju brzo odgovarati na potrebe koje nastaju zbog povećanja količine podataka. Omogućuje paralelno spajanje dodatnih sustava koji će osigurati veće količine električne energije. Nikad dosad nije bilo tako lako nadograditi postojeću arhitekturu sustava napajanja, ne ugrožavajući pritom sigurnost, pouzdanost i vrijeme neprekidnog rada.

Fleksibilna konfiguracija u malom pakiranju

ABB je vodeći svjetski dobavljač niskonaponskih sustava za napajanje i distribuciju. Moduli nadogradivog sustava MNS-Up omogućit će korisnicima da preuzmu kontrolu nad ulaganjima.

Modularnost sustava MNS-Up omogućuje proširenja u koracima od po 100 kilovata (kW), što znači da korisnici plaćaju samo za rast koji im je stvarno potreban. Svaki ormar projektiran je za do pet modula od 100 kW. Proširenja se mogu planirati i provoditi korak po korak, što znači da korisnici sustava mogu u svakom trenutku upravljati svojim potrebama za električnom energijom i planirati proširenja infrastrukture u skladu s rastom kompanije.

Nakon četiri desetljeća tehnološkog razvoja i ugradnje u više od 1,5 milijuna razvodnih ormara, MNS je u industriji prepoznat kao mjerilo sigurnosti, pouzdanosti i kvalitete rada. Svaki modul besprekidnog napajanja (UPS) uključuje kompletan hardver i softver potreban za samostalan rad. Zahvaljujući tome, sustav osigurava vrijeme neprekinutog rada kakvom nema premca. Kvar na nekom modulu ne utječe na rad i funkcionalnost drugih modula. Također, svaki neispravni modul može se na siguran način zamijeniti za vrijeme rada sustava. To skraćuje vrijeme potrebno za održavanje i produljuje vrijeme neprekidnog rada sustava MNS-Up.

MNS-Up također uključuje novi kompaktni  prekidač Emax2 – to je prvi niskonaponski prekidač na svijetu koji ima funkciju upravljanja potrošnjom energije i kompatibilan je s IoTSP-om (internet stvari, usluga i ljudi).

Korisnici su u središtu pažnje ABB-a

ABB je već uvjerio različite kompanije u prednosti sustava MNS-Up. Beta-verzije sustava instalirane su na lokacijama nekoliko poznatih švicarskih klijenata kao što su Green Datacenter AG, grupacija Richemont International SA koja djeluje u sektoru luksuzne robe i Sveučilišna bolnica u Baselu. U podatkovnom centru kompanije Green Datacenter u Lupfigu, Švicarska, instaliran je sustav MNS-Up snage 5,2 MW, koji je toj kompaniji omogućio da smanji veličinu prostora potrebnog za električnu infrastrukturu za oko 25 %. To ostavlja više prostora za IT infrastrukturu i otvara mogućnost ostvarivanja dodatnih prihoda.

ABB u Hrvatskoj ove godine slavi 35 godina postojanja i kao jedna od vodećih kompanija u energetici i automatizaciji pomaže kupcima u učinkovitom korištenju električne energije, u povećanju industrijske produktivnosti i smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. ABB d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu ima predstavništva u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i podružnicu na Kosovu. Treba spomenuti da ABB d.o.o. Hrvatska ukupan prihod, osim na tržištu susjednih zemalja, ostvaruje i na tržištu Mediterana, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka.
www.abb.hr

(PS/Z.R.)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox