Dodijeljene godišnje nagrade „NajTajnica.hr“ za 2018. godinu

Photo by Vedran Mulović/Pixsell

Najbolje hrvatske tajnice dolaze iz Strabaga, Multicoma i Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije.


Poslovni savjetnik desetu godinu za redom organizirao je tradicionalnu nacionalnu konferenciju poslovnih tajnika/ica, voditelja/ica ureda i administrativnih djelatnika koja se ove godine održala u zagrebačkom kongresnom centru Antunović U sklopu edukativne konferencije dodijeljene su i godišnje nagrade „NajTajnica.hr“ za 2018. godinu. Nagrada se dodijelila u tri jednako vrijedne kategorije: za male i srednje tvrtke, velike tvrtke te za javne institucije.

Proglašeni laureati izbora „NajTajnica.hr“ 2018. godine su u kategoriji malih i srednjih tvrtki Andreja Krenek iz tvrtke Multicom d.o.o., u kategoriji velikih tvrtki Sanja Loborec iz tvrtke Strabag d.o.o. te u kategoriji javnih institucija Lucija Vučković iz Županijske uprae za ceste Zagrebačke županije.

Poslovni savjetnik godinama  radi na afirmaciji tajničke struke te dodatnoj edukaciji svih administrativnih djelatnika. Tajnički poslovi često puta nedovoljno su cijenjeni te stigmatizirani kako se radi isključivo i samo o ženskom poslu. To je zaista nepotrebno jer su tajnički poslovi vrlo važni, složeni i zahtijevaju visok stupanj obrazovanja te znanje i po nekoliko stranih jezika. Tajnici, odnosno tajnice,  možda ne vode ključne pregovore no imaju bitnu ulogu u pregovaračkom timu i mogu utjecati na donošenje konačnih odluka svojih šefova, odnosno šefica, stoga se i često puta nazivaju produženim rukama menadžera. Ovogodišnji  laureati nagrade NajTajnica.hr rekli su nam kako su izuzetno sretne osobe jer rade posao kojeg vole,  stalno se educiraju, govore strane jezike, ljubazni su, susretljivi, imaju izražene komunikacijske vještine, poštuju rokove, ažurno rješavaju probleme i ne idu kući dok ne završe sve što treba.

Posjetitelji su mogli poslušati predavanja Brune Šimleše, Kamila Antolovića, Marka Alerića, Marije Novak Ištok, Mateja Sakomana i Gordane Kadoić.

Trener i promotor zdravog života Mario Valentić tajnice je razgibao u okviru Healthy fit programa.

Sponzori konferencije bili su Croatia Airlines koja je laureatkinjama poklonila međunarodne povratne karte po izboru dobitnice, Body Creator koji je dobitnice darivao s po 12 tretmana u svojim salonima, te Metalac posuđe koji je tajnicama uručio pekače za domaćinstvo.

IZJAVE LAUREATKINJA

O izboru za Najtajnicu u kategoriji malih tvrtki Andreja Krenek iz tvrtke Multicom d.o.o. izjavila je: „Ugodno sam iznenađena nagradom, kao priznanjem za dosadašnji rad i trud. Zahvaljujem direktoru, kolegicama i kolegama na nesebičnoj podršci i razumijevanju. Nagrada mi je ujedno i poticaj za još bolji i predaniji rad, te daljnje usavršavanje.“

Zadovoljstvo rezultatima nije krila ni Lucija Vučković iz Županijskog ureda za ceste Zagrebačke županije, nagrađena u kategoriji državnih/javnih institucija: „Ponosna sam da sam proglašena  najboljom tajnicom u državnim i javnim institucijama, baš u  mjesecu kad navršavam 20 godina rada na mjestu tajnice  u Županijskoj upravi za ceste Zagrebačke županije, što je ujedno i 20 godišnjica od osnutka naše Uprave.

Iako sam ugodno iznenađena nagradom, svjesna sam,  da sam s tako  dugim   radnim iskustvom  i brojnim edukacijama , stekla visoku  profesionalnost i usavršila vještine koje su potrebne za dobru tajnicu.“

Na koncu i najbolja tajnica u kategoriji velikih tvrtki, Sanja Loborec iz tvrtke Strabag d.o.o. također nije krila zadovoljstvo izborom: „Čast mi je primiti ovo priznanje za svoj rad. Ova nagrada je meni osobno dokaz da je vrijedilo truditi se, biti marljiva i uporna te da se dobro dobrim vraća, a ujedno mi je i motivacija za daljne napredovanje i usavršavanje.

 

O izboru-Kako smo odabrali laureate „NajTajnica.hr“ 2018.: U suradnji s tvrtkom za mystery shopping Heraklea d.o.o. proveo se mystery calling - tajni kupci zvali su tvrtke, slali elektronske poruke tajnicam/tajnicima te im postavili razna pitanja tražeći informacije vezane uz njihovu tvrtku i poslovanje, a sve u svrhu pronalaska najbolje tajnice/ika 2018. godine. Cilj svega bio je utvrditi koliko su tajnice/ici ljubazne/i i snalažljive/i te imaju li potencijala za unapređenje svojih sposobnosti i na kojim područjima.

Istraživanje se provodilo kroz dva tjedna nakon čega smo obradom podataka došli do najboljih rezultata. Mjerenje se odnosi na osnovne segmente kvalitete usluge poput ljubaznog pozdrava, brzine odgovora, načina na koji se piše poslovni e mail i slično, a koji u današnjem poslovanju nikao ne bi smjeli izostati.

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox