Ingra Holdingu: Platite ili zatvaramo Arenu!

Budući da joj Zagrebački holding duguje poveću svotu novca za održavanje dvorane, Ingra je najavila da će zatvoriti Arenu Zagreb kako sigurnost posjetitelja ne bi bila ugrožena, piše poslovni.hr.

 

Prošlo je već dvije godine otkako je dvorana otvorena, a tada ističu jamstva za većinu opreme. Zagrebački je Holding do sada platio 1,6 milijuna kuna, a trebao je 8,9 milijuna kuna. Ingra je dosadašnje troškove fonancirala vlastitim sredstvima, međutim sada više nije u stanju zbog veličine dugova, navodi poslovni.hr.

Kako poručuje glasnogovornik Ingre Danko Deban, sigurnost posjetitelja još nije ugrožena, međutim ako se ne izvrši redovito održavanje nema drugih mogućnosti nego zatvoriti dvoranu.

Osim navedenog iznosa, Zagrebački Holding treba uplatiti i 17,7 milijuna kuna na račun depozita kod BKS banke. Depozit ukupnog iznosa od 65 milijuna kuna služi kao jamstvo plaćanja godišnje rate zakupnine za dvoranu, koja iznosi 7,2 milijuna eura. Iznos podmiruju Grad Zagreb i Vlada, a ukoliko kasne s plaćanjem, utoliko se novac povlači s depozita.

Kako su Vlada i Grad kasnili s dijelom uplata, novac je povučen s depozita. D druge strane predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović već godinu dana upozorava da im Grad i Vlada nisu dali novac za depozit i održavanje dvorane, piše poslovni.hr. (S.J.)

 

Izvor: www. poslovni.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox