Kosor SDP-u: Namjeravate zabraniti HDZ i sve nas poslati na Goli otok

SDP-ov zastupnik Arsen Bauk  upitao je premijerku Jadranku Kosor na što je mislila upozoravajući na opasnost od "crvene Hrvatske", ocjenivši kako je vrijeme da na to prestanu upozoravati bivši članovi Komunističke partije, poput, kako je rekao, Jadranke Kosor.

To da namjeravate zabraniti HDZ i britvom nas sve poslati na Goli otok, to je crvena Hrvatska kakvu smo živjeli i koja je zauvijek nestala, odgovorila je Kosor Bauku. Skandaloznima je ocijenila izjave nekih SDP-ovaca da će, dolaskom na vlast, posebno pratiti postupanje DORH-a, USKOK-a i sudova, što, kazala je, tumači kao prijetnju da će politika, a ne pravosuđe, odlučivati o tome tko je kriv.

SDP-u je zamjerila i napuštanje sabornice u lipnju 1991. kada se odlučivalo o samostalnosti Hrvatske, poručivši da "HDZ koji je stvarao Hrvatsku neće dopustiti tu crvenu Hrvatsku koji vaši drugovi sanjaju".

Puno više štete Hrvatskoj nanijeli su vaši drugovi s torbama nego neki s britvama, uzvratio joj je Bauk, ističući kako je vrijeme da o "crvenoj opasnosti" prestanu govoriti oni koji su bili članovi partije. Dodao je i da je jedina crvena opasnost koja prijeti Hrvatskoj crveno na tekućim računima građana. Ranko Ostojić (SDP) upitao je premijerku je li nazočila sjednici Predsjedništva HDZ-a kada se odlučivalo o, kako je rekao, predaji upravljačkih prava u Ini mađarskom MOL-u, zamolivši ju da odgovori s "da" ili "ne". To je pravi primjer kako želite vladati Hrvatskom. Vi niste Mladen Bajić, niste Dinko Cvitan, odgovorila mu je Kosor.

Kosor SDP-u: Odgovarat ćete za prodaju Ine

SDP-ov Željko Jovanović je premijerku upitao i je li listina da su ona, cijelo Predsjedništvo HDZ-a i Vlada, znali da su glasali za prijedlog bivšeg premijera Ive Sanadera kojim su na štetu Hrvatske njezini vitalni energetski interesi prodani stranoj zemlji.

S vama se ni u čemu ne slažem i ni u čemu se nikada neću slagati, jer je nepodnošljiva vaša retorika, vaši politički nastupi, tolerancija lopova u vašim redovima, a napadi samo na druge, odgovorila je Kosor Jovanoviću. Ustvrdila je kako je njezina vlada omogućila da Ina u državni proračun vrati dug od dvije miliajrde kuna i na taj način riješi brojna pitanja u Hrvatskim cestama i autocestama.

Također, poručila je SDP-ovim zastupnicima: "Zauzimat ćemo se da se rasvijetle sve činjenice zašto ste prodali Inu i financirali deficit u vrijeme kada nije bilo krize, a vi ste rasprodali sve što se dalo i za to ćete jednog dana odgovarati pred nadležnim institucijama". (Hina/jh)

 

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox