Na poljskom sajmu turizma predstavlja se i Hrvatska

Na  otvorenom međunarodnom sajmu turizma Lato u Varšavi, koji se održava do 3. travnja, Hrvatska predstavlja svoje najkvalitetnije proizvode na izloži Hrvatske gospodarske komore (HGK) "Be CROative", a Hrvatska turistička zajednice (HTZ) hrvatsku turističku ponudu, izvijestili su iz HGK.

Izuzetno smo zadovoljni posjećenošću izložbe koja je na otvorenju plijenila pažnju brojnih posjetitelja sajma koji je danas protekao u znaku Hrvatskog dana, izjavio je direktor izložbe "Be CROative" Trpimir Župić.

Robna razmjena Hrvatske i Poljske iznosi oko 520 milijuna dolara, ali postoje velike mogućnosti unaprjeđenja izvoza u graditeljstvu, energetici, prometnoj infrastrukturi te turizmu, naglasio je Župić.

Izložba "Be CROative" na turističkom sajmu Lato predstavlja se na izložbenom prostoru od 150 četvornih metara u obliku dvije kocke, osmišljenom na način da simbolički predstavi Hrvatsku.

Multimedijalna izložba hrvatskih proizvoda po principu "gledaj, slušaj, osjeti" dočarava Hrvatsku u njenom najboljem izdanju, ističu iz HGK i dodaju da je po prvi put u sklopu izložbe osmišljen i prostor za najmlađe posjetitelje.

Na najvećem turističkom sajmu u Poljskoj predstavlja se i Hrvatska turistička zajednica sa suizlagačima, a poljski će turisti, turoperatori, putničke agencije i novinari imati priliku detaljno upoznati akutalnu hrvatsku turističku ponudu.

Hrvatsku je prošle godine posjetilo 454.445 poljskih turista, što je 8,8 posto više u odnosu na 2009. godinu, a poljski su gosti ostvarili lani 2,9 milijuna noćenja, što je porast za 7,8 posto.   (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox