Najviše kruzera u Hrvatsku stiglo s Bahama

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Kružnih putovanja stranih brodova u hrvatskom teritorijalnom moru o prvih devet mjeseci ove godine bilo je 643, što je 20 tih putovanja ili 3 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, ali je na njima u Hrvatsku došlo 2 posto više putnika ili njih gotovo 920 tisuća. 

Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju i da je u rujnu kružnih putovanja stranih brodova bilo gotovo 9 posto manje nego prošlog rujna, odnosno 125. S njima je i Hrvatsku došlo 173,3 tisuće putnika ili 0,8 posto manje nego u istom mjesecu lani.

Prema zastavi broda na kružna putovanja su u Hrvatsku dolazili iz ukupno 15 zemalja svijeta, a najviše je uobičajeno tih putovanja i u prvih devet mjeseci bilo s brodovima pod zastavom Bahama, 136. Slijede putovanja brodova pod zastavom Malte 117, Italije 95, Paname 69 te Bermuda 53.

Većina brodova, 90 posto, svoj je prvi ulazak u hrvatsko terotorijalno more evidentiralo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (71 posto) te u Splitsko-dalmatinskoj (19,1 posto), a ostali u ostale četiri jadranske županije. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox