Pad nezaposlenosti na godišnjoj razini u Karlovačkoj županiji

U Karlovačkoj je županiji u veljači u odnosu na siječanj bilo 15 osoba više u evidenciji nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a u odnosu na prošlogodišnju veljaču nezaposlenost je smanjena za 4,7 posto ili 612 osoba, te je u evidenciji na kraju veljače bilo ukupno 12.285 nezaposlenih.

Iz usporedbe s podacima HZZ-a na razini države proizlazi da je taj dobar godišnji trend obrnut od onog u cijeloj Republici Hrvatskoj, jer je krajem veljače ove u odnosu na isti mjesec prošle godine u državi zabilježen rast broja nezaposlenih za 5,9 posto. U Karlovačkoj županiji u veljači se u evidenciju HZZ prijavilo 690 osoba, što je u odnosu na siječanj smanjenje za 183 osobe ili za 20,9 posto. Istodobno je iz evidencije nezaposlenih odjavljeno 675 osoba, od toga 292 zbog zaposlenja, a 358 odjavljeno je iz evidencije zbog drugih razloga.

U strukturi nezaposlenih prema obrazovanju u Karlovačkoj županiji krajem veljače bilo je 7,9 posto osoba s nepotpunom osnovnom školom, 27,6 posto sa završenim osnovnim obrazovanjem, 35 posto KV i VKV radnika, 23 posto osoba sa završenom četverogodišnjom srednjom školom te 3,5 posto sa višom i 2,5 posto sa visokom stručnom spremom. Korisnika novčane naknade je 3.165, što je za 535 korisnika ili 4,5 posto manje nego prije godinu dana, a prosječan iznos novčane naknade za veljaču iznosio je 1.493 kuna. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox