Petrokemiju ostavio u gubicima, ali dobio otpremninu od 665.000 kuna

Bivši šef Uprave Petrokemije Boris Mesarić iz te je kutinske tvrtke izašao je bogatiji za 665.000 kuna, iako je tvrta pod njegovim vodstvom imala gubitke od 400 milijuna kuna, piše Večernji list.

Mesarić je smijenjen u svibnju 2010. godine jer je radnicima isplatio regres unatoč Vladinoj zabrani, no među pravim razlozima smjene spominju se poslovni potezi koji su kutinsku tvrtku stajali velikih minusa; u 2009. godini minus je bio 267,6 milijuna kuna, a u 2010. godini 136,1 milijun kuna.

Gubici su posljedica neracionalne nabave sirovina za proizvodnju, naime, Petrokemija je 2008. godine za vrijeme Mesarića odlučila nabaviti kemijske sirovine za cijelu iduću godinu dok su one bile najskuplje. Iako su sirovine sljedeće godine bile 50 posto jeftnije, Petrokemija se već skupo opskrbila. Slučajem se bavio i USKOK, no nije pronašao nezakonitosti.

Dolaskom nove uprave stvari su se za Petrokemiju bitno primijenile, tako je Petrokemija prošle godine imala 107 milijuna kuna dobiti, a za loše rezultate iz prethodne dvije godine nitko nije odgovarao. (jk)

 

Izvor: Večernji list, 3. travnja 2012.
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox